Intimplasztika

Intimplasztika
Tesszobrászat
Intimplasztika

A női külső nemi szervek elváltozásainak korrekciója több esetben is indokolt lehet: alkati, korral járó vagy szülés után jelentkező elváltozások miatt, melyek diszkomfortérzetet, szorongást és a szexualitás szabad megélését gátolják a mindennapokban. Az intimplasztikai beavatkozások tökéletes és hosszantartó megoldásokat nyújtanak ezekben az esetekben, a panaszok műtétet követően jelentősen javulnak.

Milyen területeket érinthet pontosan ez a fajta plasztika?

 • Hüvely: a szülést követően vagy az életkor előrehaladtával a hüvely kitágulhat. Ebben az esetben a hüvely szűkítésével elérhetjük a páciens által kívánt hatást, mely nagyobb szexuális érzékenységet, ezáltal jobb minőségű szexuális életet jelenthet, javítható az inkontinencia és a tág hüvelyt érintő egyéb panaszok is megszűnnek.
  A problémát érdemes holisztikusan megközelíteni, kiegészítő kezelésként – a műtét előtt és után – intimtorna javasolt, mely sokat segíthet a cél elérésében az intimplasztika mellett.
 • Kisajak: az intimplasztikai beavatkozások tekintetében ez a legtöbbször előforduló műtéttípus. A kisajkak méretnagyobbodása általános fájdalommal járhat (például öltözködés során), továbbá szexuális együttlét és sport alatt is okozhat kellemetlen panaszokat, de nem elhanyagolható a probléma lelki-esztétikai vonatkozása sem.
  Ebben az esetben sebészi úton trimmelik a kisajkakat, esetleg „V” alakú metszéssel távolítják el a felesleget az intimplasztika során.
 • Nagyajak: a nagyajkak megnagyobbodásának oka lehet az általános kötőszöveti gyengeség, vagy akár a testsúlygyarapdás is. Zavaró pillanatokkal járhat a szexuális együttlétek során, de higiéniai szempontból is okozhat kellemetlen panaszokat. Sok páciensnél az esztétikai gond jelenti a probléma fő forrását: a szűk ruhák viselésénél átsejlő kontúrok szégyenérzettel járhatnak.       
  A nagyajkak intimplasztika műtétje során a felesleget távolítják el, ideértve a bőrt és a zsírszövetet is.

Hogyan történik a műtéti beavatkozás?

Intimplasztika

 

A kisajak és nagyajak intimplasztikai műtétek általában helyi érzéstelenítésben történnek, de egyéni kérés szerint akár bódításban is végezhető bármelyik plasztikai műtét. Maga a folyamat körülbelül 1 órát vesz igénybe. A plasztikai műtét során az adott területen található felesleges szöveteket távolítjuk el a megfelelő technikát alkalmazva. A gyógyulás – egyéntől függően - körülbelül 3 hét alatt megy végbe. A beavatkozás időpontjának meghatározásakor érdemes a ciklust is figyelembe venni: a menstruáció után közvetlenül végzett beavatkozások sebei jó eséllyel gyógyultak lesznek a következő ciklus elejére. A beavatkozást követő rövid időn belül a páciensek elhagyhatják orvoscentrumunkat.
 
A hüvelyszűkítést már nem hagyományos plasztikai sebészeti módon, hanem lézerrel végezzük. Ez a módszer kényelmes, nem igényel altatást. Általában negyedóra – 20 percnyi időt vesz igénybe egy kezelés. A lézer energiája a szövetek mélyén hat, segíti lokálisan a kollagéntermelés fokozódását és az új kollagénszintézist a hüvelyhámban, dedikáltan a problémás részeken. A hüvelyszűkítő eljárás során a kollagén rostok újrarendeződése segíti a hüvelyfal vastagságának és rugalmasságának növelését.          
A kezelés nem fájdalmas, varrással nem jár és hosszú gyógyulási idővel sem kell számolni utána. A pozitív, de szubjektív páciensvélemények mellett megállapítható a vizsgálatok során a hüvelyi pH állapotának javulása.

Mik a műtét utáni teendők?

Az intimplasztikát követően részesítsük előnyben a természetes szövetből készült alsóneműket, melyek jól szellőznek és maximális komfortot biztosítanak. A fertőzések elkerülése és a sebgyógyulás elősegítése érdekében nagyon fontos a sebfelület tisztán és szárazon tartása. Az illatosított intim mosakodókat kerüljük, használjunk hipoallergén, szappan- és illatmentes készítményeket a gyógyulás teljes ideje alatt. A szexuális élet és az ülőfürdő 6 hétig kerülendő. A tamponhasználatot is mellőzzük ebben az időszakban. A kontrollvizsgálatok a plasztikai sebész előírása szerint történnek.
 
 
 

Tisztelt Pácienseink!

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy egyes szolgáltatásaink árai 2022. május 9-től mintegy 15%-kal emelkedni fognak. Ez alapján, ettől a naptól már az új árak szerint fog történni a konzultációk és kezelések számlázása.

Megértésüket köszönjük.Üdvözlettel,Körúti Orvosi Centrum és Meliora by KOC csapata

Intimplasztika

 • Intimplasztika:
  320 000 Ft-tól

Keress minket elérhetőségeink egyikén, látogass el hozzánk, vagy töltsd ki űrlapunkat és kollégánk hamarosan felveszi Veled a kapcsolatot!

Telefonszám*
Megjegyzés
Elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.

Kapcsolódó kezelések

Meliora by KOC

BUDA

(Meliora by KOC)

Látogass meg

1126 Budapest,
Királyhágó utca 2. II./2.

Kapcsolat

+36 30 565 4206
+36 1 785 9895
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Nyitvatartás

Hétfő–péntek:
09:00–20:00
Szombat / vasárnap: zárva

PEST

(Körúti Orvosi Centrum)

Látogass meg

1137 Budapest,
Szent István körút 24.

Kapcsolat

+36 30 565 4206
+36 1 785 9895
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Nyitvatartás

Hétfő–péntek:
09:00–20:00
Szombat:
06:00-13:00
Vasárnap:
zárva

ÚJ SZOLGÁLTATÁSOK!

A Melioraban már elérhetők legújabb szakorvosi szolgáltatásaink. A szépségen túl az egészségre is nagy hangsúlyt fektetünk. Az alábbi szakrendeléseink elérhetők:

 • gyermekbőrgyógyászat
 • sebészet (anyajegy- és képleteltávolítások)
 • érsebészet (visszér és seprűvéna kezelés)
 • proktológia

Időpontfoglaló rendszerünkben kényelmesen ki tudod választani, hogy budai vagy pesti rendelőnkben szeretnéd-e igénybe venni szolgáltatásainkat.

Rendelőnk Pesten:
Körúti Orvosi Centrum
1137 Budapest,
Szenti István körút 24.
www.koc.hu

Meliora | Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.