IDŐPONTFOGLALÁS

Rókaszem kezelés, avagy fox eye, a szexi tekintet titka

A szépségideálok koronként változnak és mindig van valamilyen új követendő trend, ám a macskaszem már hosszú idők óta egyet jelent a csábítással. Napjainkban azonban az Instagram és TikTok sztároknak köszönhetően újra reneszánszát éli ez a szemfazon. A vágott szem egyik leghíresebb képviselője Bella Hadid. A huszonéves hollywoodi szupermodellt évről évre a világ legszebb nőjének választják, ami nem meglepő. Azzal azonban valószínűleg nem árulunk el nagy titkot, hogy nem a teremtőnek köszönheti tökéletes vonásait.

Rókaszem, fox eye - Bella Hadid
 
A húzott szemek plasztikai műtét segítségével is elérhetők – blepharoplasztika és/vagy canthoplasztika révén -, de a műtét nemcsak költséges, hanem a hozzá kapcsolódó lábadozási idő miatt sem ez a leginkább bevett technika.
 
Az angol nyelvterületen fox eye-nak, itthon pedig rókaszemnek hívjuk azt az eljárást, amely által bárkinek „cicás” szeme lehet egy szempillantás alatt, a megfelelő szakember segítségével.
A rókaszem kezelés a szemöldök külső ívének megemelésével fiatalít, megemeli és korrigálja a megereszkedett szemöldököt, nyitottabbá, egzotikusabbá teszi a tekintetet.

Hogyan is zajlik a kezelés?

A kezelés körülbelül 30-40 percet vesz igénybe, így egy átlagos ebédidő alatt kényelmesen elvégezhető. A kezelés fertőtlenítéssel indul, majd helyi érzéstelenítés követi a szem és a szemöldökív közti területen, a szemöldök vége alatt. Ezen a ponton vezetjük be az úgynevezett COG-szálakat egy tű segítségével, hogy elérjük az óhajtott hatást és kinyissuk a tekinteted. Természetes de akár drámaibb, drasztikus megjelenés is elérhető személyre szabottan, a páciens igényeinek megfelelően a szálak erősebb vagy kevésbé erős meghúzásával.
 
A szálbehúzás egy minimál invazív eljárás, melyet az esztétikai orvoslás nagy sikerrel alkalmaz már évek óta arc- vagy nyakfeszesítés céljából. A 100%-ban felszívódó szálak tartós eredményt nyújtanak, körülbelül egy évig élvezhető a hatása. A szálak között az úgynevezett COG- szálak egy speciális fajtát képviselnek. Ezek a szálak fogazott végekkel rendelkeznek, melyek révén még erősebb lifting hatás érhető el a kezelt területen, így látványos emelést végezhetünk.

Rókaszem, fox eye
 
A kezelés után közvetlenül a bőr a szálvégeknél némiképp redőzött lesz. Ezek a húzódások, illetve az erősebb húzott szem látvány egyéntől függően, de általában maximum két hétig látható, de a gyógyulás során folyamatosan tűnik el és a végeredmény a csodás cicás szem. A kezelés szakorvos felügyelete mellett bármikor megismételhető. Az emelő-hatás – ahogyan már írtuk - sajnos nem tart örökké, de ahol a szálak felszívódnak, ott a szervezet még erőteljesebb kollagéntermelésbe kezd, így hosszútávon is javul a terület általános feszessége.

A beavatkozás előtt semmifajta különleges előkészület nem szükséges és utókezelésre sincs szükség, inkább csak néhány életmódtanácsot érdemes megfogadni: a kezelés előtt érdemes kerülni a dohányzást és az alkohol fogyasztást, melyek lassíthatják a regenerációs folyamatokat. Kerülendő továbbá az aszpirin és a természetgyógyászati szerek használata.

A kezelés után a szemkörnyék átmenetileg megduzzadhat, így nyugodtan jegeljük igény szerint.
Noha a mellékhatásokra, fájdalmakra kicsi az esély, ritkán előfordulhatnak a fox eyes beavatkozás után. Fájdalomérzet esetén az orvosunk utasításai szerint lehetséges fájdalomcsillapító alkalmazása, erős, nem múló panasz esetén pedig antibiotikumos kezelésre is sor kerülhet, a kezelőorvosunk irányítása szerint.

Még látványosabb tekintet

A hatás ezután még inkább fokozható: sminkkel tovább emelhető a tekintet, csak pár ecsetvonásra van hozzá szükség, hogy a liftinghatást optikailag is erősítsük. Ehhez érdemes az arccsontok kiemelését és a teljes sminket a felfelé futó árnyaláshoz igazítani. Az interneten számtalan beauty blogger nyilatkozott már a témában: lesd meg videóikat, sajátítsd el a technikáikat, hogy merész és csábító tekintettel hódíthass a mindennapokban!

Meliora by KOC

BUDA

(Meliora by KOC)

Látogass meg

1126 Budapest,
Királyhágó utca 2. II./2.

Nyitvatartás

Hétfő–péntek:
09:00–20:00
Szombat / vasárnap: zárva

PEST

(Körúti Orvosi Centrum)

Látogass meg

1137 Budapest,
Szent István körút 24.

Nyitvatartás

Hétfő–péntek:
09:00–20:00
Szombat:
06:00-13:00
Vasárnap:
zárva

ÚJ SZOLGÁLTATÁSOK!

A Melioraban, a KOC budai rendelőjében, a bőrgyógyászaton túl már egyre több szakorvosi szolgáltatás is elérhető.

  • gyermekbőrgyógyászat
  • sebészet (anyajegy- és képleteltávolítások)
  • érsebészet (visszér és seprűvéna kezelés)
  • proktológia

Időpontfoglaló rendszerünkben kényelmesen ki tudod választani, hogy budai vagy pesti rendelőnkben szeretnéd-e igénybe venni szolgáltatásainkat.

Rendelőnk Pesten:
Körúti Orvosi Centrum
1137 Budapest,
Szenti István körút 24.
www.koc.hu

Meliora | Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.