IDŐPONTFOGLALÁS

Izzadás ellen a leghatékonyabb kezelés: Onix

Sokan úgy vélik, az izzadás természetes része az emberi szervezet működésének, ami részben igaz is. Ugyanakkor, ha olyan mértékű verejtékezésről van szó, amit a dezodorok már nem tudnak kordában tartani, vagy napi többszöri ruhacserére van szükség, akkor fokozott izzadásról beszélünk.
 
A túlzott izzadás, vagyis a hiperhidrózis a felnőtt lakosság 3%-át érinti, férfiakat és nőket egyaránt. Rendkívül sok kellemetlenséget okoz az érintetteknek, hatással van a társas kapcsolataikra, életminőséget pedig kifejezetten rontja.
 
Ennek ellenére van, aki attól tart, hogy a probléma kezelésével árt magának, holott az igazság az, hogy a fokozott izzadás a pszichés nehézségeken túl még bőrbetegségeknek is lehet a melegágya. Kedvez például a gombás fertőzések és a szemölcsök kialakulásának, de könnyebben létrejöhet ekcéma is.

Újdonság a kezelés terén

A hiperhidrózis kezelésére számos eljárás létezik. A legismertebb a botox injekciók használata, amelyet 6-8 havonta meg kell ismételni. Ezen kívül műtéti megoldásokat is szoktak alkalmazni, ám ennek hátránya a lassabb felépülés, hegek és a fájdalom.
 
Világújdonságnak számít az ún. ONIX terápia, amelynek során bipoláris rádiófrekvencia segítségével véglegesen meg lehet szüntetni a hónaljaknál az izzadást. És mindehhez akár már egy kezelés is elegendő lehet!
 
A szabadalmaztatott multi-mikrotűs RF (rádiófrekvencia) technológiát kifejezetten a hiperhidrosis kezeléséhez fejlesztette ki egy dél-koreai orvos-esztétikai cég, a Shenb.

Előnyök az ismert eljárásokkal szemben

Számos klinikai tanulmány igazolja a speciális beavatkozás rendkívüli eredményességét. A kezelés olyan tartós és hatásos, mint a sebészeti eljárások, viszont gyorsabb a felépülési idő, és minimális a nem kívánt mellékhatások kockázata.

A kezelés menete

 • Előzetes konzultáció az orvossal, amelynek során felméri, elvégezhető-e biztonsággal a beavatkozás a páciensen.
 • Ezután megtörténik a mirigyek elhelyezkedésének meghatározása a szőrtelenített és fertőtlenített területen, majd következik az injekciós érzéstelenítés.
 • Végül eljutunk a 20-30 perces kezelésig, amelynek során csak enyhe kellemetlenség tapasztalható. A kezelőfejen 36, nagyon vékony, 30 G vastagságú, speciális bevonattal ellátott, izolált tű található egy 30x30 mm-es négyzetben egyenletesen elosztva. A tűk körül az áram hősérülést okoz, és megszünteti a verejtékmirigyek működését. A kezelést 3 különböző mélységben végezzük el a mirigyek elhelyezkedésének megfelelően.

A kezelés után

 • A beavatkozás végén az orvos steril kötést helyez fel, amelynek 24 óráig kell fent maradnia.
 • A felépülési idő kb. 3-5 nap.
 • Lehetséges mellékhatások: enyhe véraláfutás, kisebb ödéma, bőrpír.
 • Az első 24 órában kerülni kell a forró vizes tisztálkodást és zuhanyzást. Az első héten ne végezzünk izzasztó vagy izzadást serkentő testedzést, ne szaunázzunk, ne fogyasszunk alkoholt. Hűtőborogatás szükség szerint alkalmazható, illetve fontos a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel (víz).

Valóban elég egyetlen kezelés?

A legtöbb esetben már az első kezelés is 80-90 %-ban enyhíti a tüneteket, de alkati sajátosságok miatt elképzelhető, hogy szükség van második alkalomra is. Ebben az esetben két kezelés között 3-6 hónapnak kell eltelnie, s az ismétlő terápia ára 50%-kal kedvezőbb az elsőnél.

Tévhitek az izzadás meggátlásával kapcsolatban

Az eljárás során csak egy kis területet kezelünk a hónaljban, amely épp ahhoz szükséges, hogy a fokozott izzadás megszűnjön. Az ONIX terápia azonban nem gátolja meg teljesen az izzadást.
Az izzadásgátlás nem okoz rákot! Több amerikai egészségügyi szervezet közzétett már kutatást arról, hogy nincs kapcsolat a mellrák és az izzadásgátlás között. A mellrák kockázata az életkorral emelkedik, és főként nőknél jelentkezik.

Mikor nem javasolt a kezelés?

A kezelés férfiak és nők számára egyaránt ajánlott, indokolt esetben és szülői beleegyezéssel akár 18 éves kor alatt is elvégezhető. Nem javasolt viszont azoknak pácienseknek, akik pacemaker-rel élnek, illetve terhes vagy szoptató nőknek.

Meliora by KOC

BUDA

(Meliora by KOC)

Látogass meg

1126 Budapest,
Királyhágó utca 2. II./2.

Nyitvatartás

Hétfő–péntek:
09:00–20:00
Szombat / vasárnap: zárva

PEST

(Körúti Orvosi Centrum)

Látogass meg

1137 Budapest,
Szent István körút 24.

Nyitvatartás

Hétfő–péntek:
09:00–20:00
Szombat:
06:00-13:00
Vasárnap:
zárva

ÚJ SZOLGÁLTATÁSOK!

A Melioraban, a KOC budai rendelőjében, a bőrgyógyászaton túl már egyre több szakorvosi szolgáltatás is elérhető.

 • gyermekbőrgyógyászat
 • sebészet (anyajegy- és képleteltávolítások)
 • érsebészet (visszér és seprűvéna kezelés)
 • proktológia

Időpontfoglaló rendszerünkben kényelmesen ki tudod választani, hogy budai vagy pesti rendelőnkben szeretnéd-e igénybe venni szolgáltatásainkat.

Rendelőnk Pesten:
Körúti Orvosi Centrum
1137 Budapest,
Szenti István körút 24.
www.koc.hu

Meliora | Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.