IDŐPONTFOGLALÁS

Hyaluronsavas ráncfeltöltés – minden, amit tudni akartál a témában

Mi az a hyaluronsav?

A hyaluronsav egy nagyméretű szénhidrátmolekula, ami a szervezetünkben természetes módon is megtalálható, leginkább a kötőszövetben. A kor előrehaladtával azonban egyre kevesebbet termelünk belőle.Saját súlyának akár ezerszeresét is képes megkötni a vízből, így biztosítja testünk hidratáltságát.

Hyaluronsav

Zselés, tojásfehérjére emlékeztető textúrájával az ízületek környékén főként síkosító szerepet tölt be, míg a bőrben főként a telt, hidratált, rugalmas állapotokért felel. Az emberi szövetek hyaluronsav tartalmának több, mint fele a bőrünkben található.

Mire jó a hyaluronsav?

Használják összetevőként ízületi gyógyszerekben és reumatológiában, allergológiában, bőrgyógyászatban és a kozmetikai iparban is. Az esztétikai felhasználásánál a bőr megfelelő rétegeibe juttatva pótolhatjuk vele az öregedés következtében kialakult volumenhiányt, teltebb, üdébb megjelenést kölcsönözhetünk vele az arcnak és élesíthetjük a kontúrokat.

hyaluronsavas ráncfeltöltés főként a statikus, tehát a kor és a gravitáció, valamint az életmód és a hidratáltság csökkenése miatt kialakult ráncok kezelésére alkalmas. A mimikai ráncokat más eljárásokkal, például botox-szal lehet eredményesen kezelni.

Miért hyaluronsavval töltjük a ráncokat?

Évtizedek óta folyamatosan kutatják és használják a hyaluronsavat különböző ráncfeltöltő kezelésekhez. Nagyon jól használható és biztonságos anyag, hiszen teljesen természetes és az emberi bőr is tartalmazza. Ugyanakkor van egy igen előnyös tulajdonsága is, hogy reverzibilis, azaz a kezeléssel elért hatás egyszerűen visszafordítható. Amennyiben a páciens mégsem maradéktalanul elégedett a kezelés eredményével, az egy bontóenzimet tartalmazó injekcióval egyszerűen eltüntethető.

Mivel a hyaluronsav egy természetes anyag, ezért idővel magától is lebomlik a bőrben. További előnye még, hogy helyileg is képes stimulálni a kollagéntermelést, antioxidáns hatású és erősíti a bőr védőrétegét. A bőrbe jutva magához vonzza a vízmolekulákat és egy komplex telt, hidratált és fiatalos hatást eredményez.

Az arc mely területén alkalmazható a kezelés?

A hyaluronsavas ráncfeltöltés az arc szinte bármely területén alkalmazható. Kezelhetőek vele a szemöldök közötti és a homlok környéki ráncok, a száj sarkaiban és a felső ajaknál kialakult apró ráncok, a nevetőráncok és kiválóan alkalmas az ajkak feltöltésére, vastagítására. Nagyon szépen korrigálhatóak vele a szem és az orr környékén kialakult kisebb ráncok, barázdák, a nyak környéki ráncok és az arc egyéb részeinek formázására és kontúrozására is alkalmas. Segít a megereszkedett részek kisimításában és pótolja a volument.

Hyaluronsavas ráncfeltöltés, ajakfeltöltés

A hyaluronsavak közül létezik úgynevezett keresztkötött és nem keresztkötött hyaluron. A nem keresztkötött típus leginkább általános hidratálásra alkalmas és hatása néhány óráig tart, míg a keresztkötött hyaluronsav volumenpótlásra és erősebb, tartósabb eredmény elérésére alkalmas, akár hónapokon keresztül. Fontos, hogy az elérni kívánt hatáshoz a kezelőorvossal közösen válasszuk meg a legmegfelelőbb töltőanyagot.

Amennyiben a töltést a felsőbb bőrrétegbe, hidratálás céljából, vagy apróbb felszíni korrekciók érdekében adják, a szakemberek kisebb koncentrációjú és kevésbé keresztkötött anyagokat alkalmaznak. A mélyebb rétegekbe juttatott, intenzívebb volumen javító és kontúrozó anyagok pedig jóval nagyobb koncentrációjúak, erősebben keresztkötöttek.

Ezekre ügyelve a megfelelő szakemberrel teljesen természetes, feszes, ragyogó és üde végeredményt kaphatunk. A szem környéken például igen vékony és érzékeny a bőr, ide fontos, hogy olyan töltőanyagot juttassunk be, ami nem köt meg sok vizet, így a szem alatti terület nem dagad be.

Hogyan zajlik a ráncfeltöltés?

A ráncfeltöltés esetén fontos kiemelni, hogy az utóbbi években komoly paradigmaváltás történt. Korábban az esztétikai bőrgyógyászok a ráncokra fókuszáltak. Mindenki azt gondolta, hogy az öregedés folyamata a bőrre korlátozódik. A ráncok kialakulásának okaként a gravitációt nevezték meg. Mostanra viszont kialakult egy kép, melynek hatására megértette a szakma és a páciensek is, hogy az arc volumenének csökkenése igen fontos szerepet játszik az öregedési folyamatban. Ez a volumenvesztés nem csak a lágy szöveteket érinti, hanem a csontok, a zsírszövetek átalakulását is.

Hyaluronsavas ráncfeltöltés konzultáció

A konzultáció alkalmával a szakorvos és a páciens közösen meghatározzák a kezelendő területeket és a kívánt célt. A kezelést, a bőr fertőtlenítése után, amennyiben szükséges helyi érzéstelenítéssel kezdik. Ezután az orvos a töltőanyagot egy nagyon vékony tű vagy tompa végű kanül segítségével a bőrbe adagolja a megfelelő elosztásban és mennyiségben, gyengéd módszerrel. A kezelés átlagosan 30 percet vesz igénybe és mivel nem jár bevérzéssel, duzzanattal, ezért gyakran nevezik ebédszüneti kezelésnek is. A ráncfeltöltés hyaluronsavval egy szinte fájdalommentes eljárás, mivel általában maguk a bejuttatott anyagok is tartalmaznak némi érzéstelenítőt.

Milyen eredményt várhatunk a kezeléstől?

A hyaluronsavas ráncfeltöltés népszerűsége a kezelést követő azonnali hatásnak is köszönhető. A kiforrott teljes végeredmény azonban nagyjából két hét elteltével mutatkozik meg. A hosszan tartó hatást több tényező is befolyásolhatja.

Mivel egy természetes anyagról van szó, amit a testünk enzimjei előbb-utóbb lebontanak, az egyéni genetika és életmódbeli szokások is hatással lehetnek a lebontás időtartamára. A napozás, szaunázás, sportolás és a dohányzás mind segítik a lebontást, de általánosságban elmondható, hogy a hyaluronsavas ráncfeltöltés utáni eredmény 6-12 hónapig tart, egyeseknél előfordulhat, hogy ennél is tovább.

A töltéssel 30 éves kor felett kitűnő anti-aging hatás érhető el, feltölt és kisimít, míg a fiatalabb korosztály egy harmonikusabb üdébb, kontúrosabb végeredményt kaphat.

Vannak-e mellékhatások?

Mivel a kezelést tűvel és kanüllel végzik, bizonyos esetekben előfordulhat enyhe bevérzés, ödéma. Ajaktöltés esetében gyakoribb lehet a duzzanat, ám ezek mellékhatások rendszerint 48 órán belül elmúlnak.

A ráncfeltöltés hyaluronsavval egy nagyon jól tolerálható beavatkozás, mivel nem műtéti úton végzik, a páciens rögtön visszatérhet a hétköznapokba, az esetleges nyomokat pedig nyugodtan le lehet sminkelni. Néhány dolgot azonban szükséges lehet a kezelést követő 2-3 napban betartani. Kerüljük az intenzívebb mozgást, mellőzzük az alkohol fogyasztását és a különböző erős fizikai behatásoktól (nyomkodás, dörzsölés) is igyekezzük megóvni a kezelt területet.

Ha a kezelés hatását valamilyen okból kifolyólag mégsem érezzük megfelelőnek, aggodalomra semmi ok, hiszen az említett bármikor visszaállítható minden az eredeti állapotra.

Amennyiben viszont azt tapasztaljuk, hogy a kezelés mégsem érte el a kívánt eredményt, esetleg túl óvatos volt az adagolás vagy bizonyos idő elteltével nagyobb mértékben kezd el csökkenni a volumen, akkor is természetesen kérhető utógondozás.

Fontos megjegyezni, hogy egy adott típusra csak azonos típusú anyagot szabad rátölteni 6 hónapon belül, ezért bármilyen töltésünk is volt korábban, mindig jelezzük azt a szakorvosunknak.

A kezelés ára

A hyaluronsavas ráncfeltöltés ára minden esetben függ a felhasznált anyag típusától és a terület nagyságától, valamint a töltési mennyiségtől, de alapvetően 0,1 ml 10.000- 12.000 forint közt mozog. A pontosabb árakról és a kellő mennyiségről a szakorvosi konzultáció keretein belül tájékozódhatunk.

Új szemlélet a ráncfeltöltés területén

Nagyon sok új invazív és non-invazív beavatkozás látott napvilágot, melyek célja az öregedés lassítása. A korábbi megközelítéssel szemben, amikor inkább az arc „meghúzása és megfeszítése” volt a cél, nem pedig a volumen pótlása és az eredeti állapot visszaállítása, megnőtt az igény a természetes kinézet iránt. Manapság már nem a megfiatalítás a cél, hanem a „well-aging”, ahol a természetes arányok megtartása mellett az arc azt kapja vissza, amit az öregedés folyamán elveszített. Fontos, hogy a mai esztétikai bőrgyógyászat már nem a ráncokat kergeti, hanem az arcot, mint egészet nézi és az elveszített volument pótolja.

Meliora by KOC

BUDA

(Meliora by KOC)

Látogass meg

1126 Budapest,
Királyhágó utca 2. II./2.

Nyitvatartás

Hétfő–péntek:
09:00–20:00
Szombat / vasárnap: zárva

PEST

(Körúti Orvosi Centrum)

Látogass meg

1137 Budapest,
Szent István körút 24.

Nyitvatartás

Hétfő–péntek:
09:00–20:00
Szombat:
06:00-13:00
Vasárnap:
zárva

ÚJ SZOLGÁLTATÁSOK!

A Melioraban, a KOC budai rendelőjében, a bőrgyógyászaton túl már egyre több szakorvosi szolgáltatás is elérhető.

  • gyermekbőrgyógyászat
  • sebészet (anyajegy- és képleteltávolítások)
  • érsebészet (visszér és seprűvéna kezelés)
  • proktológia

Időpontfoglaló rendszerünkben kényelmesen ki tudod választani, hogy budai vagy pesti rendelőnkben szeretnéd-e igénybe venni szolgáltatásainkat.

Rendelőnk Pesten:
Körúti Orvosi Centrum
1137 Budapest,
Szenti István körút 24.
www.koc.hu

Meliora | Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.