IDŐPONTFOGLALÁS

Ajakfeltöltés előtte-utána – tekintsd meg képgalériánkat!

Az ajakfeltöltés egy olyan eljárás az orvos esztétikában, amelynek lényege és fő célja, hogy a száj teltségének fokozása, alakjának megváltoztatása, esetleges hidratálása vagy aszimmetriájának korrekciója révén fokozzuk arcunk szépségét.

Milyen fajtái léteznek az ajaktöltésnek?

1. Hyaluronsavas ajakfeltöltés

Ebben az esetben a beavatkozás hyaluronsavas töltőanyaggal történik. A hyaluronsav testünkben természetesen is megtalálható komponens, úgynevezett összetett szénhidrát, amely hidratáltságot és feszességet biztosít bőrünknek. A kollagén és az elasztin mellett a kötőszövet harmadik legfontosabb alkotóeleme.

A beavatkozás előtt a szakorvos alaposan megtisztítja a kezelt területet, ezt követően pedig érzéstelenítő krémet visz fel. Amint ennek hatása – nagyjából félórát követően – aktiválódik, a szakember bevezeti a tűt a bőr alá, néhány milliméter mélységben és befecskendezi a töltőanyagot. Ezt követően a tűt visszahúzza és több ponton is megismétli ezt a műveletet, biztosítva ezzel az anyag eloszlatásának egyenletességét. Az ajak megfelelő töltése nagyjából fél órát vesz igénybe. Orvosi centrumunkban a legmagasabb minőségű felszívódó hyaluronsavat alkalmazzuk, a Juvederm termékcsalád készítményeit. A hatás időtartama egyéntől függ, átlagosan 8-12 hónap, így bizonyos időközönként szükséges megismételni a kezelést.

A motivációk, ahogyan az fentebb is kiderült már, minden esetben eltérőek lehetnek, ennek megfelelően több töltési technikát is megkülönböztetünk és persze a trendek jelenléte is meghatározó.

 • Manapság az egyik legnépszerű ajaktöltési technika a russian lips, aminek a lényege, hogy a matrjoska babához hasonló, szimmetrikus és csókos szájat alkotunk pácienseinknek. Ezt úgy érjük el, hogy a száj középső része kerül leginkább dúsításra, így a végeredmény egy szép, szimmetrikus, dús szív alakú szájforma.
 • A cherry lips technika a koreaiak nagy kedvence. Hívószava a természetesség. Töltése során a felső és az alsó ajkak közepére kerül a töltőanyag javarésze és kifelé a száj egyre keskenyedik.
 • A Cupido típusú szájtöltési technika a száj ún. Cupido-ívének kiemelésére szolgál. Ez a felső ajkak V-alakú ívét jelenti. Ebben az esetben az ajkak többi része nagyjából érintetlen marad.
 • A keyhole fazon szintén népszerű manapság. Rengetege világsztár körében ez az egyik kedvenc ajakforma. A kulcslyuk technika lényege, hogy a töltési technika révén az alsó és felső ajak közt keletkezik egy lyukacska, amely nagyon érzéki megjelenést biztosít viselőjének.

2. Szilikonos szájfeltöltés

Korábbi években népszerű volt a száj szilikon-olajjal való feltöltése. Ennek beadása könnyű és azonnal látványos eredményeket hoz, de nagyon fontos kihangsúlyozni, hogy néhány hónapon belül zavaró esztétikai eltérések mellett komoly egészségügyi panaszokat okozhat ez a fajta töltőanyag, így orvosi centrumunkban mi egyáltalán nem alkalmazzuk ezt a megoldást.

A szilikon-olaj helyett egy másik eljárással szolgálunk azoknak, akik látványos eredményre vágynak és mellette nem kívánnak félévente töltésre járni. A PermaLip szájfeltöltés, ajakimplantátum élénk kontúrokat eredményez és nagyon jelentős megújulást. Ez a beavatkozás visszafordítható, de tartós ajaknagyobbító megoldás, mely során prémium minőségű szilikon implantátumokat helyezünk az ajkakba. A fix térfogatú implantátum előre egyeztetett méretben kerül beültetésre és hosszú távon megtartja alakját. A beültetés lokális érzéstelenítés mellett történik. E során egy nagyon pici vágás mentén helyezzük be az implantátumokat, amelyeket felszívódó varratokkal zárunk a beigazítást követően.

3. Ajakfeltöltés saját zsírral

A saját zsírral történő ajaknagyobbítás egy olyan plasztikai sebészeti eljárás, amely során a csípő, a has vagy a comb zsírszöveteinek egy részét az ajkakba transzferálják. Az eljárás speciális: a zsírsejtek kinyerésére ki kell választani a megfelelő területet. Helyi érzéstelenítést követően egy kis vágáson keresztül vákuumos kanüllel szívjuk le a zsírsejteket. A sejteket egy speciális centrifugában dolgozzuk fel ezt követően, melyek mikrocseppekre esnek szét és megtisztulnak a szennyeződésektől. Ezeket a pici cseppeket injektáljuk aztán a kezelt területen a bőr alá, szintén helyi érzéstelenítés mellett.

Ajánljuk a kezelést mindazoknak, akik tartanak a szervezetükbe kerülő idegen anyagoktól, szeretnének természetes módon hatást elérni, illetve a szilikonhoz képest gyorsabb, de a hyaluronsavhoz képest lassabb felszívódású anyagot preferálnak.

Teendők a beavatkozások előtt

A beavatkozásokat konzultáció előzi meg, ahol tisztázzuk az elképzeléseket és a várható végeredményt is ismertetjük. Néhány általános alapvetést is érdemes szem előtt tartanunk a beavatkozásokat megelőző két hétben:

 • iktassunk be bizonyos életmódbeli változásokat, mint például a dohányzás mellőzését
 • fogyasszunk könnyed ételeket
 • figyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre
 • a véralvadást befolyásoló készítmények szedését mellőzzük két hétig

Teendők a beavatkozás után

Az utókezelés az eredmény szempontjából meghatározó. A pihenés és magas párnán való alvás javallott. Kerüljük a forró és fűszeres ételeket és az alkoholfogyasztást is. A megerőltető fizikai aktivitásokat szintén mellőzzük a beavatkozás utáni körülbelül egy hétben.

Egy kép többet mond ezer szónál. Tekintsd meg képgalériánkat az előtte-utána fotókkal!

Meliora by KOC

BUDA

(Meliora by KOC)

Látogass meg

1126 Budapest,
Királyhágó utca 2. II./2.

Nyitvatartás

Hétfő–péntek:
09:00–20:00
Szombat / vasárnap: zárva

PEST

(Körúti Orvosi Centrum)

Látogass meg

1137 Budapest,
Szent István körút 24.

Nyitvatartás

Hétfő–péntek:
09:00–20:00
Szombat:
06:00-13:00
Vasárnap:
zárva

ÚJ SZOLGÁLTATÁSOK!

A Melioraban, a KOC budai rendelőjében, a bőrgyógyászaton túl már egyre több szakorvosi szolgáltatás is elérhető.

 • gyermekbőrgyógyászat
 • sebészet (anyajegy- és képleteltávolítások)
 • érsebészet (visszér és seprűvéna kezelés)
 • proktológia

Időpontfoglaló rendszerünkben kényelmesen ki tudod választani, hogy budai vagy pesti rendelőnkben szeretnéd-e igénybe venni szolgáltatásainkat.

Rendelőnk Pesten:
Körúti Orvosi Centrum
1137 Budapest,
Szenti István körút 24.
www.koc.hu

Meliora | Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.