IDŐPONTFOGLALÁS

A hyaluronsavas ráncfeltöltés előnyei

A fiatalos megjelenés és a vágy, hogy megállítsuk a természetes öregedést ősidők óta foglalkoztatja az emberiséget. Az ókortól kezdve különféle, ma már meghökkentő módszereket is alkalmaztak a ránctalan, ragyogó bőr megtartásáért. Kleopátra Egyiptomban szamártejben fürdött, amihez hétszáz szamár szolgáltatta a “fürdővizet”. A középkorban többek között a nyers húst használták ránccsökkentő pakolásként, de a fehér vagy vörösboros fürdő is népszerű volt, a bőr hámlasztását, megújítását remélték tőle. A huszadik században a modernizáció folyamatai már alapvető igénnyé tette a nők számára, hogy az öregedés látható jeleit az egyre sokasodó lehetőségek mentén mérsékeljék.

A kozmetikai ipar ma már tudományos módszerekkel keresi azokat a megoldásokat, amelyek segítenek fenntartani a bőr szépségét és ideális állapotát.

Miért pont a hyaluronsav?

1934-ben egy német gyógyszerész, Karl Meyer izolálta elsőként a hyaluronsavat, de több évtizedbe telt, mire a szuperanyag felhasználási területeit megtalálták. A hyaluronsav természetes anyagként van jelen szervezetünkben. Egy 70 kg-os ember teste körülbelül 15 gramm hyaluronsavat tartalmaz, ennek 50%-a a bőrünkben található. Elsődleges feladata a szövetek hidrálása, például a szem nedvesen tartása vagy az ízületek rugalmasságának biztosítása. Az anyag rendkívüli képessége, hogy vízmegkötő képessége saját súlyának ezerszerese is lehet. Ízületi problémák, de szembetegségek esetén is sikeresen alkalmazták. 1981-ben a szarvasmarha-kollagén volt az első olyan volumenpótló, melyet jóváhagyott az amerikai FDA ráncfeltöltés céljából. A hyaluronsav látványosan javítja a bőrhidratáltságát, volument pótol, fokozza a kollagén termelését és természetes módon integrálódik a szövetekbe a ráncfeltöltés során. 

Hyaluronsavas ráncfeltöltés - 
szájon át vagy egyenesen a bőrbe?

hyaluronsavas-rancfeltoltes-elonyei-meliora

A hyaluronsav ma már szedhető tabletta formában és sokféle szérum, gél, krém, ital vagy kozmetikai kezelés hatóanyaga is egyben. Mindegyik hasznos lehet, hiszen segíti a vízmegtartást és támogatja a kollagéntermelést. Ugyanakkor a hyaluronsavas kozmetikumok csak a bőr legfelső rétegébe hatolnak be, hatásuk a mélyebb ráncoknál már nem érvényesül. Ellenben a hyaluronsavas ráncfeltöltés azonnal látványos eredményt ad, ha már egy kicsit mélyebbek az arc ráncai vagy ha 30 éves kor után már megjelennek az öregedés egyéb apróbb látható jelei. A hyaluronsavas ráncfeltöltés során egy vékony injekciós tűvel vagy kanüllel fecskendezik be a hyaluronsavat az arc kiválasztott területeire. A kezelés alatt apró tűszúrásokat és kissé feszítő érzést észlelhetünk. A beavatkozás legfeljebb 30 percig tart.

A kezelést megelőzi egy konzultáció, ahol minden részletet tisztázhatunk a kezelést végző orvossal. A hyaluronsavas ráncfeltöltés hatása azonnali és látványos, de a végső eredmény csak 2-3 hét után alakul ki és területtől függően maximum egy-két évig tart. Alapvetően az egyéntől és annak életmódjától függ, hogy kinek mennyi idő után szívódik fel a feltöltőanyag.

A hyaluronsavas ráncfeltöltés fő alkalmazási területe az arc, a nyak és a dekoltázs, de a test bármely része is gyakran kezelt terület a megfelelő indikációban. A szem alatti karikák, a szarkalábak, a nevetőráncok, a száj környékén vagy a homlokon megjelenő barázdák mélységét is csökkenthetjük vele. Segítségével az arccsont és az állcsont kontúrozható, alakítható vele a száj teltsége, és még az orr formáját is javíthatjuk vele.

A hyaluronsavas ráncfeltöltésnek ritkák a szövődményei. A korai szövődmények közé tartozhat a pirosság, enyhe duzzanat és a szúrás helyén apró bevérzés. Ezek a tünetek egy-két nap alatt teljes mértékben megszűnnek. Ha steril környezetben, profi szakember végzi a beavatkozást és utána betartunk minden orvosi tanácsot, nem kell aggódnunk. Ritkán késői szövődmények is kialakulhatnak, mint pl. granulóma képződés. A rossz injekciós technika következtében kialakuló csomókat ill. a nem tetsző eredményeket hyaluronidase enzimmel oldani lehet.

Mivel a szervezetünkben is jelen van a feltöltőanyag, allergiás reakcióra sem kell számítanunk. Ugyanakkor nem javasolt a beavatkozás terhesség és szoptatás alatt, autoimmun betegségek esetén mindenképpen konzultálni kell a kezelő orvossal.

Kipróbáltan működik

A hyaluronsavval végzett kezelések világszerte a legnépszerűbb volumenpótló technikák közé tartoznak, mert az arc legtöbb esztétikai problémája korrigálható vele. Az Amerikai Plasztikai Sebészek Társaságának éves jelentése szerint, tavaly a lágyszöveti korrekciók több mint 70%-át a hyaluronsavas feltöltések adták.
Az életkor, a genetikai hajlam, a káros szokások és a nem megfelelő fényvédelem a kor előrehaladtával ráncosodást idéz elő, a bőr feszességéért felelős anyagok mennyisége mindenkinél csökken. Ha legszebb önmagunkat szeretnénk viszontlátni a tükörben, válasszuk a hyaluronsavas feltöltést, hiszen egy természetes anyaggal, gyorsan és látványosan érhetjük el vele a fiatalosabb, ragyogó bőrt és üdébb arcvonásokat.

A Meliora esztétikai bőrgyógyász csapata szeretettel vár, próbáld ki Te is a hyaluronsavas ráncfeltöltést!

Meliora by KOC

BUDA

(Meliora by KOC)

Látogass meg

1126 Budapest,
Királyhágó utca 2. II./2.

Nyitvatartás

Hétfő–péntek:
09:00–20:00
Szombat / vasárnap: zárva

PEST

(Körúti Orvosi Centrum)

Látogass meg

1137 Budapest,
Szent István körút 24.

Nyitvatartás

Hétfő–péntek:
09:00–20:00
Szombat:
06:00-13:00
Vasárnap:
zárva

ÚJ SZOLGÁLTATÁSOK!

A Melioraban, a KOC budai rendelőjében, a bőrgyógyászaton túl már egyre több szakorvosi szolgáltatás is elérhető.

  • gyermekbőrgyógyászat
  • sebészet (anyajegy- és képleteltávolítások)
  • érsebészet (visszér és seprűvéna kezelés)
  • proktológia

Időpontfoglaló rendszerünkben kényelmesen ki tudod választani, hogy budai vagy pesti rendelőnkben szeretnéd-e igénybe venni szolgáltatásainkat.

Rendelőnk Pesten:
Körúti Orvosi Centrum
1137 Budapest,
Szenti István körút 24.
www.koc.hu

Meliora | Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.