IDŐPONTFOGLALÁS

Combplasztika

Combplasztika
Tesszobrászat

„Segítségével visszaállítható a comb bőrének és kötőszövetének feszessége.”

Mikor ajánlott a combplasztika?

Combplasztikára abban az esetben kerül sor, amikor a jelentős súlyingadozások vagy a megereszkedett, laza kötőszövet miatt - az öregedési folyamat következtében - a comb bőre lógni kezd. Sajnos a laza bőrtől még rendszeres testedzéssel és célzott tornával sem lehet megszabadulni, mert a gyakorlatok az izmokat feszesítik, nem pedig a meglazult bőrszövetet és kötőszövetet. A plasztikai sebészet keretein belül végzett combplasztikával viszont hatékonyan és egyszerűen megoldható ez a probléma.

A plasztikai műtét során eltávolítjuk a külső és belső comb meglazult bőrfeleslegét az esetlegesen ott felhalmozódott zsírszövettel együtt. Ennek eredményeképpen a comb újra a testalkathoz arányos, szép, feszes tónusú lesz, ami fiatalosabb megjelenést biztosít és visszaadja önbizalmunk.

A combplasztika menete

A beavatkozás előtti orvosi a konzultáción a plasztikai sebész felméri a probléma súlyosságát, tájékoztat a lehetséges műtéti módokról és az elérhető eredményekről. A konzultáció során az egyéni adottságoknak megfelelően kerül kiválasztásra a legcélravezetőbb műtéti technika, valamint a páciens elvárásait is figyelembe véve. A páciensnek lehetősége van a szóbeli leíráson túl képekkel is szemléltetni a kívánt és elvárt eredményt.     

Ezek után részletes átbeszélésre kerül a műtét pontos menete, a kockázati tényezők, az esetleges szövődmények és az azokra alkalmazott megoldások.

A combplasztika altatásos műtét, így minden esetben alapos és mindenre kiterjedő laborvizsgálatok előzik meg (vérkép, CRP, süllyedés, Protrombin-INR, szérum nátrium és kálium, vércukor, szérum karbamid nitrogén és szérum kreatinin, GOT, GPT, szérum bilirubin, T. vizelet), valamint EKG. 40 éves kor felett az altatásban végzett műtéthez mellkasröntgenre is szükség van.

A beavatkozás altatásban történik és általában 2-3 órát vesz igénybe. A műtét során, ha szükséges, zsírleszívással eltávolítjuk a felesleges zsírszövetet. Ezután a meglazult bőrszövet kerül kimetszésre. A combplasztikánál kevésbé látható helyen, a comb belső oldalán vagy a combhajlatban, lágyékvonalban végezzük a vágást, ami itt látható, vékony hegvonalat eredményez, de ez az idő múlásával egyre halványodik és nem okoz esztétikai zavart.

complasztika-meliora-2

A plasztikai műtétet követő időszak

A combplasztikai beavatkozás után azonnal kompressziós ruhát adunk, amelyet 4–6 hétig kell viselni. A bőr alá egy vékony szívócsövet helyeznek, amely elvezeti a képződő váladékot – ezt 1-2 nap elteltével kiveszik. A műtét után általában 1 éjszakát kell a klinikán tölteni. A műtéti területre a beavatkozást követően speciális, kompressziós ruhát helyezünk fel, amely segíti a fájdalmak minimalizálását, a szövődmények elkerülését és az esztétikus végeredményhez is hozzájárul.

a Kontrollvizsgálat a plasztikai műtét után egy hét múlva történik, 6 és 12 hónap után újabb kontroll esedékes. A beavatkozás történhet felszívódó varratokkal, nem felszívódó varratok esetén pedig 3 hét után történik a varratszedés. A kompressziós ruha viselése 6 hétig javasolt.           
Irodai munkába kb. 2 hét múlva lehet visszatérni, fizikai munkába 4-6 hét után, a sportolástól pedig 8 héten át tartózkodni kell. Ezután fokozatosan vissza lehet térni a mindennapi életvitelhez és a mozgáshoz is.

Eredmények

A combplasztika azonnal látható, látványos eredményekkel jár, ennek ellenére végleges formáját, alakját a műtét utáni következő 3-6 hónapban éri el, ekkorra számolhatunk a testünkhöz passzoló, szép és feszes combokkal.

Combplasztika

Ár kérésre!
+36 1 785 9895

Keress minket elérhetőségeink egyikén, látogass el hozzánk, vagy töltsd ki űrlapunkat és kollégánk hamarosan felveszi Veled a kapcsolatot!

Telefonszám*
Megjegyzés
Elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.

Kapcsolódó kezelések

Meliora by KOC

BUDA

(Meliora by KOC)

Látogass meg

1126 Budapest,
Királyhágó utca 2. II./2.

Nyitvatartás

Hétfő–péntek:
09:00–20:00
Szombat / vasárnap: zárva

PEST

(Körúti Orvosi Centrum)

Látogass meg

1137 Budapest,
Szent István körút 24.

Nyitvatartás

Hétfő–péntek:
09:00–20:00
Szombat:
06:00-13:00
Vasárnap:
zárva

ÚJ SZOLGÁLTATÁSOK!

A Melioraban, a KOC budai rendelőjében, a bőrgyógyászaton túl már egyre több szakorvosi szolgáltatás is elérhető.

  • gyermekbőrgyógyászat
  • sebészet (anyajegy- és képleteltávolítások)
  • érsebészet (visszér és seprűvéna kezelés)
  • proktológia

Időpontfoglaló rendszerünkben kényelmesen ki tudod választani, hogy budai vagy pesti rendelőnkben szeretnéd-e igénybe venni szolgáltatásainkat.

Rendelőnk Pesten:
Körúti Orvosi Centrum
1137 Budapest,
Szenti István körút 24.
www.koc.hu

Meliora | Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.