IDŐPONTFOGLALÁS

Mellkisebbítés

Mellkisebbítés
Mellplasztika


A dús keblek sokszor megnehezíthetik a viselőjük mindennapjait. Az esztétikai problémákon túl a nagyméretű mell egészségügyi panaszokkal is járhat: a mell súlya akár gerincproblémákat, izomhúzódásokat vagy fejfájást is okozhat. Sporttevékenységek közben is zavaróak lehetnek a nagy mellek, azonban bizonyos esetekben már a mindennapi feladatok elvégzését is korlátozhatják. A mell alatti bőr ráadásul még gyulladásra, gombásodásra is hajlamos lehet a permanens izzadás és a dörzsölődés miatt.
 
A mellnagyobbodásnak számtalan oka lehet. Ide tartozik a terhesség, a nagyobb mértékű hízások – fogyások, hormonális betegségek, de akár a genetika, a természetes öregedés is okozhatja.      

A népszerű és sokszor hallott mellnagyobbítás mellett mellkisebbítő műtétekkel is jobb életminőséget tudunk önbizalmukat vesztett pácienseinknek biztosítani. A mellkisebbítés minden fent említett panaszra hosszútávú megoldást nyújt. Ezzel a plasztikai sebészeti műtéttel nemcsak a mell méretét korrigálhatjuk, hanem annak formáját is újraalakíthatjuk, a beavatkozás pedig a jelentős fizikai előnyökön túl a súlyos lelki problémák megszűnésével is együtt jár.

Hogyan zajlik a műtét?

A mellplasztikai procedúra során a mell méretét és a térfogatát is redukáljuk. A kisebbítést gyakorlatilag a mirigyállomány eltávolításával érjük el, főleg ebben a lépésben különbözik ez a módszer a mellfelvarrástól. Ez a lépés azért szükséges, hogy a későbbi és újabb megereszkedést elkerüljük, így a majdani hegek és a bőr kapacitásának megfelelő mértékben csökkentjük a mell tömegét. A folyamat során természetesen a bőrt is az új mellhez alakítjuk, a felesleget eltávolítjuk, továbbá mellbimbót a megfelelő helyre pozícionáljuk.
 
Többféle műtéti megoldás is létezik, melyeknél az egyéni adottságokat és persze a páciens kívánságát is figyelembe veszi a plasztikai sebész. Alapvetően a mellbimbó körüli vágás, valamint az innen induló függőleges és a mell alsó redőjében ejtett vízszintes vágás az alap protokoll része.
 
A mellkisebbítés altatásban történik és körülbelül 2 - 3 órát vesz igénybe. A kezelés után általában egy éjszakás bennfekvést írunk elő.
Az operált részre kötést helyezünk, mely erősen tapad, de nem allergizál és a páciens egy speciális, erre a célra szabott melltartót is kell viseljen.

Mellkisebbítés zsírleszívással

Az emlő méretének csökkentése akár zsírszívással is történhet. Ebben az esetben a mell mirigyállomát érintetlenül hagyjuk és kizárólag a zsírtartalomból történik a térfogatvesztés.

mellkisebbites-meliora-by-koc

Mi a teendő a műtét után?

Körülbelül egy hét pihenést és ágynyugalmat javaslunk a plasztikai sebészeti műtét után, ezután javasoljuk a fizikai, szellemi munka megkezdését. A kötések eltávolítása és a zuhanyzást a műtétet követően 3-4 nappal engedélyezett. Nem túl erős, de feszítő jellegű fájdalommal az első néhány napban érdemes számolni, fokozatosan csökken. Hagyományos fájdalomcsillapítók – paracetamol, Algopyrin, stb. – a betegtájékoztatójuk szerint alkalmazhatók. Körülbelül al 4-5. nap környékén előfordulhat viszketés, mely a hegek sebgyógyulását jelenti.
Az első két héten körülbelül két alkalommal kell sebellenőrzésre, kötéscserére bejönni, a varratszedés általában 2 -3 héttel a beavatkozást követően esedékes.
 
A mellkisebbítést követő 4-6 hétig speciális melltartó viselése javasolt, melyet nem vált ki a sportmelltartó sem. Ugyanebben az időszakban kiemelten fontos a hirtelen karmozdulatok mellőzése és a háton fekvés is. Sportolás, fizikai megerőltetés, heves mozdulatokkal járó házimunka szintén kerülendő.    
A teljesen gyógyult állapot nagyjából fél éven belül reális, ekkor a szövetek és a hegek már rendeződtek.
 
A hosszantartó eredmény érdekében érdemes nagyobb melleknél a rendszeres melltartóviselés (sportoláshoz különösen), valamint kerülendő a gyakori és nagymértékű súlyváltozás.

Vannak-e kockázatok?

Mint minden műtétnek, ennek a beavatkozásnak is lehetnek szövődményei, melyek noha elenyészők, mégis érdemes róluk szót ejteni.
A korán bekövetkező szövődmények - mint például ödéma, vérömleny, utóvérzés, gyulladás, bőrelhalás – hamar észlelve jól kezelhető problémáknak számítanak.
A bimbó és bimbóudvar átmeneti érzészavara a teljes érzéketlenségtől az enyhe zsibbadásig változó mértékű lehet. Az esetek túlnyomó többségében néhány hét, esetleg hónapok eltelte után az érzőképesség fokozatosan helyreállhat. A mellkisebbítő műtét a szoptatási képességet jelentős mértékben megváltoztathatja.

Mellkisebbítés

Ár kérésre!
+36 1 785 9895

Keress minket elérhetőségeink egyikén, látogass el hozzánk, vagy töltsd ki űrlapunkat és kollégánk hamarosan felveszi Veled a kapcsolatot!

Telefonszám*
Megjegyzés
Elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.

Kapcsolódó kezelések

Meliora by KOC

BUDA

(Meliora by KOC)

Látogass meg

1126 Budapest,
Királyhágó utca 2. II./2.

Nyitvatartás

Hétfő–péntek:
09:00–20:00
Szombat / vasárnap: zárva

PEST

(Körúti Orvosi Centrum)

Látogass meg

1137 Budapest,
Szent István körút 24.

Nyitvatartás

Hétfő–péntek:
09:00–20:00
Szombat:
06:00-13:00
Vasárnap:
zárva

ÚJ SZOLGÁLTATÁSOK!

A Melioraban, a KOC budai rendelőjében, a bőrgyógyászaton túl már egyre több szakorvosi szolgáltatás is elérhető.

  • gyermekbőrgyógyászat
  • sebészet (anyajegy- és képleteltávolítások)
  • érsebészet (visszér és seprűvéna kezelés)
  • proktológia

Időpontfoglaló rendszerünkben kényelmesen ki tudod választani, hogy budai vagy pesti rendelőnkben szeretnéd-e igénybe venni szolgáltatásainkat.

Rendelőnk Pesten:
Körúti Orvosi Centrum
1137 Budapest,
Szenti István körút 24.
www.koc.hu

Meliora | Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.