IDŐPONTFOGLALÁS

Lézeres értágulat- és rosacea kezelés

Lézeres értágulat- és rosacea kezelés
Arc, nyak, toka, dekoltázs

Mik is azok az értágulatok, hogyan ismerhetők fel?

Az értágulatok sajnos sokak mindennapjainak részei. Enyhébb esetekben leginkább esztétikai panaszt okoznak, mely miatt így mindennapos szorongató érzést tapasztalhatnak a problémával küzdők.

Az értágulatok kialakulásának kiváltó oka nem teljesen egyértelmű. Több tényező hatására alakulhat ki, melyek közt elsősorban a genetikát említhetjük meg, de nagy mértékben hatással van rá életmódunk, a terhesség, a dohányzás, a hormonális változások és az életkorunk is sok egyéb más tényező mellett.

Az értágulat főként a nőket érinti. Nagyobb részben 40 és 60 év között alakul ki egyértelműen, de a fiatalabb 20-as és 30-as korosztály tagjai is egyre inkább érintettek lehetnek. A férfiaknál ritkábban fordul elő, akkor viszont sokszor súlyosabb formában.

A rosaceára az értágulatok is jellemzőek. Ez alatt az arc bőrét érintő krónikus, gyulladásos betegséget értjük, amely leginkább az arc középső területén jelenik meg – homlokon, orcákon, állon – vöröslő bőrpír formájában. Később értágulatok és gyulladt, gennyes pattanások is megjelenhetnek az arcon, mint tünetek. A bőr ezen betegsége látványos panaszokkal járhat, így az orvosi beavatkozás gyakran felmerül.

A rosacea kezelése történhet szájon keresztül adott gyógyszerekkel és helyi készítményekkel, de az értágulatokat azok nagysága alapján IPL-lel, azaz pulzáló fényterápiával, ill. lézerrel kezeljük. A lézeres kezelést a nagyobb, 1-2mm átmérőjű erek esetén szoktuk alkalmazni. A szükséges kezelések száma teljesen egyéni adottság függvénye, így a kezeléssorozat teljesen személyre szabott minden esetben.

lezeres-ertagulat-es-rosacea-kezeles-ipl

Az IPL -kezelés eredményeként

 • megszűnik az arcbőr pirossága,
 • eltűnnek a tágult erek,
 • a bőr egyenletesebb színű és jobb tónusú lesz,
 • az eljárásnak ránctalanító, rejuvenáló hatása is van.

Az eredmény már 4–6 héttel a kezelés után látható. Az optimális eredmény eléréséhez általában 2-5 kezelés szükséges.

Az értágulatok kezelésének lépései

 • A kezelendő felületet alaposan megtisztítjuk minden lehetséges szennyeződéstől.
 • A szemek védelme érdekében a páciens speciális szemvédőt kap.
 • Hűs, ultrahangos gélt kenünk fel a bőrre. Az érzékenyebb páciensek kérhetnek akár helyi érzéstelenítést is.
 • Az IPL kezelő kézi fejét megfelelő módon a bőrre kent gélre helyezzük, majd a korábban meghatározott optimális hatékonyságú, intenzív fényt végigvezetjük a bőrön. A fényenergia ilyenkor elnyelődik a vérerekben található hemoglobinban, az felhevül és a meleg hatására a megszűnő keringés következtében az ér megsemmisül. Mivel a bőr folyamatos hűtést kap, ezért nem kell tartani annak sérülésétől.
 • A kezelés után a gélt eltávolítjuk a kezelt területről, és jégzselével hűtjük a bőrfelszínt. Igény szerint nyugtató pakolást is alkalmazhatunk az érzékeny területen.
 • Fontos, hogy a kezelés után kíméljük a magunkat az erős napsugárzástól, továbbá a szolárium és a kozmetikai beavatkozások is ellenjavalltak a lézeres kezelést követő körülbelül négy hétben. Mindenképp használjunk fényvédő termékeket. Kellemetlenség esetén hűsítő készítmény és jegelés is alkalmazható.

Milyen eredményt várhatunk az IPL értágulat-kezeléstől?

Már egyetlen IPL-kezelés után csökken a kezelt területen lévő hajszálerek mennyisége. Két kezelés után a rosaceás bőr állapota nagy mértékben javul, piros, vérbő foltjai látványosan halványulnak. További kezelésekkel az eredmény még tovább javítható, fenntartó kezelésekkel pedig szinten tartható az elért állapot.       
A kollagén újraképződése egy viszonylag lassú folyamat, így a végleges eredmény kialakulásához az utolsó kezeléstől számítva körülbelül 3 hónap szükséges. A kezeléseket szükség szerint 4 hetente lehet megismételni, hogy a kialakult állapotot konzerválhassuk.

Miért érdemes ezt a kezelést választani?

Ez a kezeléstípus jelenleg az egyik legeredményesebb és legbiztonságosabb módja az értágulatoktól való megszabadulásnak. Gyors, nem jár altatással és pontosan azon a területen végezhető el célzottan, ahol a probléma fellelhető. A korrekció körülbelül 20-30 perces, természetesen mindez nagyban függ a kezelt terület méretétől. Gyógyulási idővel nem kell számolni, napi rutinunkhoz bátran visszatérhetünk rögtön a kezelés után. A kezelés nem jár veszélyekkel, mellékhatásokkal sem.
 

Lézeres értágulat- és rosacea kezelés

IPL rosacea és értágulat kezelés -orr+arc két oldala +homlok+nyak+dekoltázs
80.000 Ft
DIÓDA rosacea és értágulat kezelése - orr+arc+homlok+nyak+dekoltázs
90.000 Ft

Keress minket elérhetőségeink egyikén, látogass el hozzánk, vagy töltsd ki űrlapunkat és kollégánk hamarosan felveszi Veled a kapcsolatot!

Telefonszám*
Megjegyzés
Elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.

Kapcsolódó kezelések

Meliora by KOC

BUDA

(Meliora by KOC)

Látogass meg

1126 Budapest,
Királyhágó utca 2. II./2.

Nyitvatartás

Hétfő–péntek:
09:00–20:00
Szombat / vasárnap: zárva

PEST

(Körúti Orvosi Centrum)

Látogass meg

1137 Budapest,
Szent István körút 24.

Nyitvatartás

Hétfő–péntek:
09:00–20:00
Szombat:
06:00-13:00
Vasárnap:
zárva

ÚJ SZOLGÁLTATÁSOK!

A Melioraban, a KOC budai rendelőjében, a bőrgyógyászaton túl már egyre több szakorvosi szolgáltatás is elérhető.

 • gyermekbőrgyógyászat
 • sebészet (anyajegy- és képleteltávolítások)
 • érsebészet (visszér és seprűvéna kezelés)
 • proktológia

Időpontfoglaló rendszerünkben kényelmesen ki tudod választani, hogy budai vagy pesti rendelőnkben szeretnéd-e igénybe venni szolgáltatásainkat.

Rendelőnk Pesten:
Körúti Orvosi Centrum
1137 Budapest,
Szenti István körút 24.
www.koc.hu

Meliora | Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.