IDŐPONTFOGLALÁS

Fülplasztika

Fülplasztika
Arc, nyak, toka, dekoltázs

„Elálló fül, aszimmetrikus fül, deformált fül, túl nagy fülcimpa? Van megoldás!”

Önbizalmunk, magabiztosságunk meghatározó részét képezi a külsőnk, melyen a plasztikai sebészet különféle eljárásaival nagy mértékben tudunk segíteni, javítani.
Az arc harmonikus megjelenését az átlagosnál nagyobb méretű vagy sérült, elálló, esetleg asszimetrikus fülkagylók már egészen fiatal korban zavarhatják, ebben az esetben kerülhet sor sebészeti beavatkozásra, azon belül is korrekciós fülplasztikára.

Milyen típusú fülplasztikai beavatkozások léteznek?

 • a fülcimpa kisebbítése
 • a beszakadt vagy „V” alakú fülcimpa fülplasztika-korrekciója
 • a fülcimpatágító használata után maradó nagy lyuk korrekciója
 • az elszakadt fülcimpa
 • a fülkagyló kisebbítése
 • az ún. denevérfül korrekciója

A fülplasztika a plasztikai sebészeten belül az anti-aging beavatkozásoknak is fontos része, ugyanis a fülkagyló életünk végéig növekszik, így bármennyire is figyelünk az arc fiatalon tartására, a fülkagyló mérete árulkodó lehet.

Egy speciális eset: a karfiol fülek

A birkózók esetében érdemes megemlíteni ezen a ponton az úgynevezett „karfiol” fület. A karfiol fül valamilyen trauma hatására alakul ki – ütés estén vérrel és folyadékkal teli tasak, azaz hematóma jön létre. A gyógyulási folyamat részeként a karfiol rózsáira emlékeztető deformitások jönnek létre. Ebben az esetben utólag már nem végzünk esztétikai plasztikát, viszont a sérülés után rövid idővel még a seb tisztításával, apró vágásokkal a deformálódás kiküszöbölhető.

A műtét menete

A fül elállásának általában véve két oka van.

 1. Az egyik, amikor a fülkagylók teljesen előre néznek, ekkor a porcos részek túlzott növekedéséről van szó.
 2. A másik indok, amikor a fül felső része, azaz az anthelix nem fejlődik ki rendesen és bizonyos fajta hiányosságokat okoz.

A beavatkozás előtti megbeszélés során az orvos megállapítja, hogy milyen típusú a probléma, és ehhez kapcsolódva készíti el a személyre szabott műtéti tervet.

Fülplasztika
 
A műtétet megelőző szakorvosi konzultáció fontos célja, hogy a páciens reális képet kapjon a lehetőségekről, valamint a beavatkozás utáni várható eredményről.
Műtéteinket ambuláns módon, helyi érzéstelenítésben végezzük. Bizonyos esetekben – például gyerekeknél, fiatalabb korban - altatásban is történhet a műtét. A beavatkozások általában 1,5–2 órát vesznek igénybe.
 
A korrekció során a fülkagyló porcait a megfelelő, kívánt cél szerint modelláljuk. Az orvos a folyamat során kialakítja a fül és a koponya közti megfelelő szöget, és szükség esetén a fül méretén, formáján is igazít. A metszéseket gyakorlatilag láthatatlan módon, a fül mögötti redőben végezzük, majd észrevétlen, vékony varratvonal jelzi a beavatkozást szorosan a fül mögött. A fülkagyló elülső felszínén szó szerint semmiféle nyom nem marad.
Az elért eredmény végleges, a műtét pedig a hallást egyáltalán nem befolyásolja.
 
A műtét után a fájdalom jól tolerálható, fájdalomcsillapító készítmények bevételével pedig gyakorlatilag minimalizálható is. Fülplasztika után a varratszedés 7–10 nappal lehetséges. Fontos, hogy a varratok kivétele után is szükség lehet a fül védelmére: ezt speciális pántokkal érjük el a teljes és a legszebb eredmény érdekében. Munkába állás már egy héttel a műtétet követően lehetséges, sportolás pedig – a szakorvossal egyeztetve – körülbelül 4-6 héttel a beavatkozás után kezdhető meg. A kontroll időpontjaival kapcsolatban a műtétet végző szakorvos egyénileg ad felvilágosítást.
 
A fülplasztika műtétet követően bátran elpakolhatod a sapkákat és a hajad elfésülésével sem kell időt töltened a tükör előtt az elinduláskor. Légy a legszebb, legmagabiztosabb éned, szabadon és boldogan!

Fülplasztika

Fülcimpa korrekció/ 1 fül
180.000 Ft
Fülplasztika (mindkét fül)
420.000 Ft

Keress minket elérhetőségeink egyikén, látogass el hozzánk, vagy töltsd ki űrlapunkat és kollégánk hamarosan felveszi Veled a kapcsolatot!

Telefonszám*
Megjegyzés
Elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.

Kapcsolódó kezelések

Meliora by KOC

BUDA

(Meliora by KOC)

Látogass meg

1126 Budapest,
Királyhágó utca 2. II./2.

Nyitvatartás

Hétfő–péntek:
09:00–20:00
Szombat / vasárnap: zárva

PEST

(Körúti Orvosi Centrum)

Látogass meg

1137 Budapest,
Szent István körút 24.

Nyitvatartás

Hétfő–péntek:
09:00–20:00
Szombat:
06:00-13:00
Vasárnap:
zárva

ÚJ SZOLGÁLTATÁSOK!

A Melioraban, a KOC budai rendelőjében, a bőrgyógyászaton túl már egyre több szakorvosi szolgáltatás is elérhető.

 • gyermekbőrgyógyászat
 • sebészet (anyajegy- és képleteltávolítások)
 • érsebészet (visszér és seprűvéna kezelés)
 • proktológia

Időpontfoglaló rendszerünkben kényelmesen ki tudod választani, hogy budai vagy pesti rendelőnkben szeretnéd-e igénybe venni szolgáltatásainkat.

Rendelőnk Pesten:
Körúti Orvosi Centrum
1137 Budapest,
Szenti István körút 24.
www.koc.hu

Meliora | Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.