IDŐPONTFOGLALÁS

Szájformázási technikák

Szájformázási technikák
Száj környéki kezelések

A női arc csodálatos kiegészítője az ajak. A telt ajkak nőiességet, érzékiséget sugároznak. Sajnos nem mindenkinek adatik meg, hogy természetesen dús ajka legyen, valamint a korral az ajak veszít teltségéből, hidratáltságából, sőt akár a formája is változhat. Az ajak formája pedig meghatározó hatással van az egész arc karakterére. Többek között ezért lett nagyon népszerű az utóbbi időben az ajaktöltés. Fontos azonban tudni, hogy a hyaluronsav nem csak arra alkalmas, hogy dúsítsuk az ajkat, hanem annak formázására is tökéletesen használható. Az utóbbi időben számos esztétikai trend látott napvilágot, melyek nagy része az ajak formázásával foglalkozik.

A száj anatómiája

Philtrum

A philtrum az orr és az ajak közötti bemélyedés. Ez az árok szerű mélyedés a száj fölött kifejezetten szexi. Sokan nem foglalkoznak vele az ajkak formázásakor, pedig ez is alakítható és nagyon sokat számít az esztétikus látvány szempontjából. A keskeny philtrum szigorú, mogorva benyomást kölcsönöz, míg a mély ívelés magabiztos, erotikus kisugárzást biztosít.

Cupidó ív

Az ajkak felső részénél található „V” alakú ív. A nőiesség szimbóluma. Az ajakformázásnál különösen nagy hangsúlyt fektetünk a Cupidó ívre, hiszen a túltöltött ajkaknál ez az ív elvész.  Az ajakkontúr kiemelése, a Cupidó ív formázása gyönyörű szájformát eredményez.

Szájzug

A száj széle, az alsó és felső ajkak találkozása. A szájzug emelésével nagyon szépen alakítható az arc kisugárzása. A lefelé biggyedő szájzug szomorú, mérges hatást kelt, míg a szépen emelt szájzugnak köszönhetően vidám, mosolygós benyomást kelthetünk.
 
Az alábbi ajaktöltések mind más-más formát kölcsönöznek a szájnak. A Meliora Esztétikai Központban kiváló minőségű hyaluronsavval dolgoznak magasan képzett szakembereink, így a kifogástalan eredmény garantált.

Russian lips

A russian lip az orosz matryoshka babáktól ered, akiknek szép, szimmetrikus, csókos szájuk van. A russian lip eljárás lényege, hogy úgy emeljük ki az ajkakat, hogy azok középen a legdúsabbak, szív alakot formálva, kissé kifordítva folyamatos csókos hatást kölcsönözve ezzel az ajkaknak. A végeredmény nagyon vonzó és szexi. Ez azz ajaktöltés kiváló megoldás, ha szeretnénk dúsabb ajkakat. A russian lip technikával a jó ízlés határán belül maradva lehet érdemi változást elérni. Ez a technika annyiban különbözik a hagyományos ajaktöltéstől, hogy a hyaluronsavat az ajkak belső részétől kifelé haladva injektáljuk az ajkak legfelső rétegeibe, nem pedig az izomba. Ennek köszönhetően az ajak megemelkedik és enyhén kinyílik. Ennek az eljárásnak köszönhetően kevesebb anyagra van szükség, mint a hagyományos ajaktöltésnél és az eredmény is tartósabb, hiszen a hyaluronsav nem az izomba kerül, így nem szívódik fel az izommozgás hatására olyan gyorsan.

Cherry lips

kép forrása: https://mdbeautyclinic.ca/lip-filler-trends-now/

A cherry lips ajakformázási technika az egyik legújabb esztétikai trend, a koreaiak rajonganak érte. Ez a szájforma a természetesebb megjelenés iránti vágyból ered. Ahelyett, hogy a töltőanyagot az egész ajak területén oszlatnánk el, a cseresznyeajkak esetében a töltés a felső és az alsó ajkak közepét célozza meg. Mintha két cseresznye helyezkedne el a felső ajak közepén, és kettő az alsó ajak közepén. Ezáltal a cupidó ív kissé laposabb lesz. Ez a töltési technika igazán azoknál néz ki jól, akiknek az anatómiája már alapból is kicsit hasonlít ehhez a szájtípushoz.

Cupidó száj

kép forrása: https://twitter.com/FentyCop/status/1321869216933466113

A Cupidó ajaktöltési technika részben a russian lips, részben pedig a cherry lips ötvözése. Ez a technika a Cupidó ív alatti rész feltöltésére és a Cupidó ív mikroinjekciókkal történő kiemelésére összpontosít. Az ötlet lényege, hogy egy kihegyezett és megemelt Cupidó ívet hozzon létre, miközben az ajak  középső részét viszonylag érintetlenül hagyja. A híres énekesnő, Rihanna ajka tökéletes példa erre a technikára.

Keyhole lip

kép forrása: https://glomedspas.com/tag/keyhole/

Ezt a szájformázási technikát Angelina Jolie ajakformája ihlette. Manapság azonban Kyle Jenner kiváló példája. A technika lényege, hogy amennyiben az ajkakba megfelelő mennyiségű hyaluronsavat injektálunk a megfelelő régiókba, úgy a szájrés közepén egy aprócska lyuk képződik. Innen ered a „kulcslyuk” elnevezés.
 
Fontos kihangsúlyozni, hogy az ajakformázási technikát nagyban befolyásolja az arc formája és a száj természetes alakja. Minden formázási technikának köszönhetően dúsabbak és hidratáltabbak lesznek az ajkak, azonban fontos a megfelelő forma kiválasztása. Ebben segítenek orvosesztétikai szakorvosaink, akik a személyes konzultáció során felmérik a páciens igényeit, majd személyre szabottan, az archoz leginkább illő szájformázási technikát javasolják. Ezek a formázások precíz, szakszerű töltést igényelnek és mind e mellett prémium minőségű töltőanyagot. Várunk szeretettel a A Meliora Esztétikai Központban, hogy megvalósíthassuk a te álom ajkaidat!

Szájformázási technikák

Ajakfeltöltés, ajakformázás
120.000 Ft-tól

Keress minket elérhetőségeink egyikén, látogass el hozzánk, vagy töltsd ki űrlapunkat és kollégánk hamarosan felveszi Veled a kapcsolatot!

Telefonszám*
Megjegyzés
Elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.

Kapcsolódó kezelések

Meliora by KOC

BUDA

(Meliora by KOC)

Látogass meg

1126 Budapest,
Királyhágó utca 2. II./2.

Nyitvatartás

Hétfő–péntek:
09:00–20:00
Szombat / vasárnap: zárva

PEST

(Körúti Orvosi Centrum)

Látogass meg

1137 Budapest,
Szent István körút 24.

Nyitvatartás

Hétfő–péntek:
09:00–20:00
Szombat:
06:00-13:00
Vasárnap:
zárva

ÚJ SZOLGÁLTATÁSOK!

A Melioraban, a KOC budai rendelőjében, a bőrgyógyászaton túl már egyre több szakorvosi szolgáltatás is elérhető.

  • gyermekbőrgyógyászat
  • sebészet (anyajegy- és képleteltávolítások)
  • érsebészet (visszér és seprűvéna kezelés)
  • proktológia

Időpontfoglaló rendszerünkben kényelmesen ki tudod választani, hogy budai vagy pesti rendelőnkben szeretnéd-e igénybe venni szolgáltatásainkat.

Rendelőnk Pesten:
Körúti Orvosi Centrum
1137 Budapest,
Szenti István körút 24.
www.koc.hu

Meliora | Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.