IDŐPONTFOGLALÁS

Lézeres értágulat- és rosacea kezelés

Lézeres értágulat- és rosacea kezelés
Arckezelések

Mik is azok az értágulatok, hogyan ismerhetők fel?

Az értágulatok sajnos sokak mindennapjainak részei. Enyhébb esetekben leginkább esztétikai panaszt okoznak, mely miatt így mindennapos szorongató érzést tapasztalhatnak a problémával küzdők.

Az értágulatok kialakulásának kiváltó oka nem teljesen egyértelmű. Több tényező hatására alakulhat ki, melyek közt elsősorban a genetikát említhetjük meg, de nagy mértékben hatással van rá életmódunk, a terhesség, a dohányzás, a hormonális változások és az életkorunk is sok egyéb más tényező mellett.

Az értágulat főként a nőket érinti. Nagyobb részben 40 és 60 év között alakul ki egyértelműen, de a fiatalabb 20-as és 30-as korosztály tagjai is egyre inkább érintettek lehetnek. A férfiaknál ritkábban fordul elő, akkor viszont sokszor súlyosabb formában.

A rosaceára az értágulatok is jellemzőek. Ez alatt az arc bőrét érintő krónikus, gyulladásos betegséget értjük, amely leginkább az arc középső területén jelenik meg – homlokon, orcákon, állon – vöröslő bőrpír formájában. Később értágulatok és gyulladt, gennyes pattanások is megjelenhetnek az arcon, mint tünetek. A bőr ezen betegsége látványos panaszokkal járhat, így az orvosi beavatkozás gyakran felmerül.

A rosacea kezelése történhet szájon keresztül adott gyógyszerekkel és helyi készítményekkel, de az értágulatokat azok nagysága alapján IPL-lel, azaz pulzáló fényterápiával, ill. lézerrel kezeljük. A lézeres kezelést a nagyobb, 1-2mm átmérőjű erek esetén szoktuk alkalmazni. A szükséges kezelések száma teljesen egyéni adottság függvénye, így a kezeléssorozat teljesen személyre szabott minden esetben.

lezeres-ertagulat-es-rosacea-kezeles-ipl

Az IPL -kezelés eredményeként

 • megszűnik az arcbőr pirossága,
 • eltűnnek a tágult erek,
 • a bőr egyenletesebb színű és jobb tónusú lesz,
 • az eljárásnak ránctalanító, rejuvenáló hatása is van.

Az eredmény már 4–6 héttel a kezelés után látható. Az optimális eredmény eléréséhez általában 2-5 kezelés szükséges.

Az értágulatok kezelésének lépései

 • A kezelendő felületet alaposan megtisztítjuk minden lehetséges szennyeződéstől.
 • A szemek védelme érdekében a páciens speciális szemvédőt kap.
 • Hűs, ultrahangos gélt kenünk fel a bőrre. Az érzékenyebb páciensek kérhetnek akár helyi érzéstelenítést is.
 • Az IPL kezelő kézi fejét megfelelő módon a bőrre kent gélre helyezzük, majd a korábban meghatározott optimális hatékonyságú, intenzív fényt végigvezetjük a bőrön. A fényenergia ilyenkor elnyelődik a vérerekben található hemoglobinban, az felhevül és a meleg hatására a megszűnő keringés következtében az ér megsemmisül. Mivel a bőr folyamatos hűtést kap, ezért nem kell tartani annak sérülésétől.
 • A kezelés után a gélt eltávolítjuk a kezelt területről, és jégzselével hűtjük a bőrfelszínt. Igény szerint nyugtató pakolást is alkalmazhatunk az érzékeny területen.
 • Fontos, hogy a kezelés után kíméljük a magunkat az erős napsugárzástól, továbbá a szolárium és a kozmetikai beavatkozások is ellenjavalltak a lézeres kezelést követő körülbelül négy hétben. Mindenképp használjunk fényvédő termékeket. Kellemetlenség esetén hűsítő készítmény és jegelés is alkalmazható.

Milyen eredményt várhatunk az IPL értágulat-kezeléstől?

Már egyetlen IPL-kezelés után csökken a kezelt területen lévő hajszálerek mennyisége. Két kezelés után a rosaceás bőr állapota nagy mértékben javul, piros, vérbő foltjai látványosan halványulnak. További kezelésekkel az eredmény még tovább javítható, fenntartó kezelésekkel pedig szinten tartható az elért állapot.       
A kollagén újraképződése egy viszonylag lassú folyamat, így a végleges eredmény kialakulásához az utolsó kezeléstől számítva körülbelül 3 hónap szükséges. A kezeléseket szükség szerint 4 hetente lehet megismételni, hogy a kialakult állapotot konzerválhassuk.

Miért érdemes ezt a kezelést választani?

Ez a kezeléstípus jelenleg az egyik legeredményesebb és legbiztonságosabb módja az értágulatoktól való megszabadulásnak. Gyors, nem jár altatással és pontosan azon a területen végezhető el célzottan, ahol a probléma fellelhető. A korrekció körülbelül 20-30 perces, természetesen mindez nagyban függ a kezelt terület méretétől. Gyógyulási idővel nem kell számolni, napi rutinunkhoz bátran visszatérhetünk rögtön a kezelés után. A kezelés nem jár veszélyekkel, mellékhatásokkal sem.
 

Lézeres értágulat- és rosacea kezelés

IPL rosacea és értágulat kezelés -orr+arc két oldala +homlok+nyak+dekoltázs
80.000 Ft
IPL rosacea és értágulat kezelés - orr+arc+homlok + ál
60.000 Ft
IPL rosacea és értágulat kezelés - orr és környéke
35.000 Ft
IPL rosacea és értágulat kezelés -Próbakezelés
25.000 Ft
IPL rosacea és értágulat kezelés -orr+arc két oldal
48.000 Ft
DIÓDA rosacea és értágulat kezelése - orr+arc+homlok+nyak+dekoltázs
90.000 Ft
DIÓDA rosacea és értágulat kezelése - orr+arc+homlok + ál
70.000 Ft
DIÓDA rosacea és értágulat kezelése - orr és környéke
45.000 Ft
DIÓDA rosacea és értágulat kezelése - orr+arc két oldala
58.000 Ft
DIÓDA rosacea és értágulat kezelése - orr
36.000 Ft

Keress minket elérhetőségeink egyikén, látogass el hozzánk, vagy töltsd ki űrlapunkat és kollégánk hamarosan felveszi Veled a kapcsolatot!

Telefonszám*
Megjegyzés
Elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.

Kapcsolódó kezelések

Meliora by KOC

BUDA

(Meliora by KOC)

Látogass meg

1126 Budapest,
Királyhágó utca 2. II./2.

Nyitvatartás

Hétfő–péntek:
09:00–20:00
Szombat / vasárnap: zárva

PEST

(Körúti Orvosi Centrum)

Látogass meg

1137 Budapest,
Szent István körút 24.

Nyitvatartás

Hétfő–péntek:
09:00–20:00
Szombat:
06:00-13:00
Vasárnap:
zárva

ÚJ SZOLGÁLTATÁSOK!

A Melioraban, a KOC budai rendelőjében, a bőrgyógyászaton túl már egyre több szakorvosi szolgáltatás is elérhető.

 • gyermekbőrgyógyászat
 • sebészet (anyajegy- és képleteltávolítások)
 • érsebészet (visszér és seprűvéna kezelés)
 • proktológia

Időpontfoglaló rendszerünkben kényelmesen ki tudod választani, hogy budai vagy pesti rendelőnkben szeretnéd-e igénybe venni szolgáltatásainkat.

Rendelőnk Pesten:
Körúti Orvosi Centrum
1137 Budapest,
Szenti István körút 24.
www.koc.hu

Meliora | Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.