IDŐPONTFOGLALÁS

Hámlasztás

Hámlasztás
Kozmetikai kezelések

A bőr számtalan elhalt hámsejttől szabadul meg általános, napi szintű regenerálódása során. Ez a folyamat olykor lassabbá válhat, melynek oka lehet a napkárosodás, egyéni hajlam, esetleg a bőr megöregedése vagy megváltozása. Ilyenkor érdemes külső segítséget bevetni, hogy ezek a természetes folyamatok újra teljes fokozaton működhessenek.
 
Hogyan jelez a bőr? Mitesszerekkel, tág pórusokkal, ráncokkal, hegekkel, csökkent hidratációval, visszaesett kollagéntermeléssel, fakóvá válással, pigmentfoltokkal, szeplőkkel, pattanásokkal, májfoltokkal, bőrszárazsággal, egyenetlen bőrfelszínnel. Ezekre és még számtalan rendellenességre az orvosi hámlasztók igazi csodaszerként fognak hatni mindenféle típusú bőr esetén.

Mire jó a hámlasztás?

A hámlasztók – kontrollált körülmények közt, felgyorsítva – segítik a bőr megújulását. A különféle hatóanyagú, típusú, erősségű savakkal több fajta bőrrel kapcsolatos probléma orvosolható. A kezelés után az egyenetlen, károsodott bőrt fiatalos és sima bőr váltja fel.

A kezelés kortól és nemtől függetlenül mindenkinek ajánlott. Az eljárás segíthet például a szőrtelenítéssel gyakran együtt járó szőrbenövések kezelésében is akár férfiak (szakál) ill. nők (lábszár, kar, stb.) esetében is. A kezelés fájdalommentes, enyhe csípő érzés tapasztalható csupán, ami azonban villámgyorsan elmúlik.
Érdemes szem előtt tartani, hogy a szembetűnő eredményhez általában több alkalomból álló kezeléssorozatra van szükség.

Milyen hámlasztók milyen bőrtípusokon alkalmazhatók?

A Melioraban szakértő bőrgyógyász kollégáink segítségével állapítjuk meg mindenekelőtt a bőr fototípusát. A fototípusokba történő osztályozással összesen hat különböző kategóriába soroljuk a bőr napsugárzással szembeni reakciókészségét. Ezek alapján megkülönböztetünk 1. = tejfehér, mindig leégő, erősen szeplős bőrtől kezdve a 6. = sosem leégő, szeplőtlen, fekete bőrig többféle típust.
 
Ezek után, illetve a cél és a probléma szerint a doktoraink személyre szabottan javasolják a megfelelő terápiát.

Milyen eljárásokkal történik a hámlasztás?

Különféle savak különbözőképpen hatnak a a href="https://hu.wikipedia.org/wiki/Bő_(anatómia)" " ">"őrre. Csoportosításuk is történhet aszerint, hogy a bőr mely rétegéig fejtik ki hatásukat. Ennek megfelelően vannak felszínes, középmély és mély hámlasztók.

Centrumunkban több különböző hámlasztási eljárást is biztosítunk a használt kémiai anyagtól függően:

  • alfa-hidroxi, azaz AHA savak, melyek közvetlenül a bőr felső rétegeinek megújítására szolgálnak és itt is hatnak:

glikolsav: egy igen hatékony és általánosan használható savtípus, mely napkárosodott bőr, akne, rosacea és hiperpigmentáció esetén is alkalmazható, valamint anti aging céllal is.
tejsav: kíméletes sav, mely az érzékeny, rosaceas bőrt sem irritálja.
mandulasav: a legkíméletesebb savak egyike, kollagénstimuláló hatással bír, valamint kiváló pattanásos és mitesszeres bőrre is.
piroszőlősav: leginkább keratósisok, szemölcsök kezelésére alkalmazzuk.

  • szalicilsav, azaz a BHA savak egyike: pattanások, mitesszerek kezelésére használjuk és a bőr mélyebb rétegeiben fejti ki hatását.
  • továbbá Jessner peeling, TCA 15%, azelainsav, tretinoin (rák megelőző bőrelváltozások kezelésére), phytic sav, kojic sav, ferulic sav kezelések is elérhetők orvos centrumunkban.

Ezekről a savkezelésekről általánosságban elmondhatók, hogy kúraszerűen alkalmazva érdemes bevetni őket a bőr tökéletesítésének érdekében. Ily módon alkalmazva a hám vastagsága egyenletesebbé válik, a kollagén rostok tömöttebbek lesznek és bekövetkezik a rejuvenáció, azaz a bőrfiatalodás.

A glikolsavas kezeléseket általában 1-2 hetenként végezzük, összesen körülbelül 5-6 alkalommal és fokozatosan emelt koncentrációval. A 15%-os TCA esetében 4 alkalommal 2 hetenként.

A gyógyulás legfeljebb aznap tartó bőrpírral, esetleg minimális hámlással jár. Az AHA kezelések nagyobb részét úgynevezett „lunchtime peelingként” is emlegetik, mert a páciens mindennapi életvitelét érdemben nem zavarják meg.

orvosi-hamlasztas-anti-aging-savakkal-szaj-es-kornyeke

Hogyan zajlik a kezelés?

A legtöbb esetben - még a hámlasztások megkezdése előtt - a bőrt megfelelően fel kell készíteni a kezelésre. Ez elsősorban a közép mély és a mély hámlasztásokra vonatkozik, de a felületesnél is jótékony hatása van. Az egyik célja a hámlasztás következtében esetlegesen előforduló fokozott pigmentáció megelőzése és a bőrfelszín homogénné tétele annak érdekében, hogy a sav egyenletesen jusson be a bőrbe. A legoptimálisabb az, ha ez már 3-4 héttel a kezelés előtt megtörténik, otthoni körülmények között. A bőr előkészítésének lépéseit, a használandó termékeket a bőrgyógyásszal történő konzultáció során egyeztetjük egyénileg minden pácienssel.

A rendelőben történő előkészítéshez tartozik a bőr nagyon alapos megtisztítása, smink és az egyéb szennyeződések eltávolítása, a bőr zsírtalanítása. Ezután következik a sav felvitele. A sav típusától függően teljesen változó, hogy mennyi ideig kell azt a bőrön hagyni. A meghatározott idő letelte után a savat lemossuk vagy speciális anyaggal semlegesítjük.

Összesen hány kezelésre van szükség?

A kezelések száma egyénenként változó. Átlagosan 1-2 hetes kihagyásokkal szoktuk a hámlasztásokat javasolni. 4-5 kezeléssel már látható a változás, de persze ez attól is függ, hogy mik a kitűzött céljaink az eredményeket illetően.

Mit fogok tapasztalni a kezelést követően?

Nagyon sok minden függ attól, hogy milyen anyaggal történt a kezelés. A sav erősségétől függően egyenesen arányosan tapasztalható látványos hatás az arcon: gyengébb, felületi hámlasztás esetén enyhe ragyogást tapasztalunk azonnal, erősebb hámlasztó használata után jellemző a kipirosodás, érzékenység, hámlás. A mélyebb rétegekig hatoló hámlasztók esetében már akár 1-2 hét is lehet a gyógyulási időszak.

Mire kell figyelnem savas hámlasztásnál a kezelés előtt és után?

2-4 héttel a hámlasztás előtt teljes mértékben kerülni kell a retinolos krémek használatát, továbbá a napozást, a szoláriumot, a gyantázást, valamint a lézeres kezeléseket is.        
A kezelés után természetes, hogy a bőr pirosabb lesz és beindulnak a kívánt folyamatok. Mindenképp az orvos által elrendelt protokoll szerint kell a kezelést otthon folytatni – használni a javasolt ápoló termékeket, napi rutinunkba beépíteni bizonyos elemeket.

Minden esetben fontos, hogy kerüljük a bőr hámlásának siettetését azzal, hogy kézzel próbáljuk „letépni” a hámló bőrt, de a legfontosabb a magas fokú fényvédelem: mivel a bőrünk különösen szenzitív ebben az időszakban, ezért minimum SPF50 faktoros fényvédő krémet használjunk több héten – akár hónapon keresztül. A nem megfelelő fényvédelem elszíneződést okozhat.

Kiknek ellenjavallt a hámlasztás?

Bizonyos esetekben nem javasoljuk a hámlasztást. Ide tartoznak vírusos állapotok, például herpesz, influenza vagy himlő. Egészségügyi panaszok, mint diabétesz, vese – vagy májbetegség esetén sem javasoljuk az orvosi hámlasztást. A bőr akut rossz állapota, tehát sebes, leégett, elfertőződött vagy gyulladt bőr szintén kizáró tényező, továbbá terhesség, sugárkezelés.

A legfelületesebb hámlasztást is csak orvos vagy egészségügyi iskolát végzett asszisztens alkalmazhatja orvosi felügyelet mellett.    
A Meliora orvosesztétikai bőrgyógyászai specialisták a kémiai hámlasztás terén, egytől-egyig nagy gyakorlattal rendelkező orvosok, akik kiválóan ismerik és alkalmazzák az összes hámlasztási eljárást. A kémiai mélyhámlasztás előtt minden pácienssel személyes konzultációt végzünk, amely során megállapítjuk, hogy a bőrnek milyen típusú hámlasztásra van szüksége és mik a páciens elvárásai.        

Konzultációra és kezelésre bejelentkezés telefonon keresztül vagy honlapunkon elérhető időpontfoglaló rendszerünkben lehetséges.
 

Hámlasztás

AHA és glikolsavas hámlasztás
14.800 Ft

Keress minket elérhetőségeink egyikén, látogass el hozzánk, vagy töltsd ki űrlapunkat és kollégánk hamarosan felveszi Veled a kapcsolatot!

Telefonszám*
Megjegyzés
Elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.

Kapcsolódó kezelések

Meliora by KOC

BUDA

(Meliora by KOC)

Látogass meg

1126 Budapest,
Királyhágó utca 2. II./2.

Nyitvatartás

Hétfő–péntek:
09:00–20:00
Szombat / vasárnap: zárva

PEST

(Körúti Orvosi Centrum)

Látogass meg

1137 Budapest,
Szent István körút 24.

Nyitvatartás

Hétfő–péntek:
09:00–20:00
Szombat:
06:00-13:00
Vasárnap:
zárva

ÚJ SZOLGÁLTATÁSOK!

A Melioraban, a KOC budai rendelőjében, a bőrgyógyászaton túl már egyre több szakorvosi szolgáltatás is elérhető.

  • gyermekbőrgyógyászat
  • sebészet (anyajegy- és képleteltávolítások)
  • érsebészet (visszér és seprűvéna kezelés)
  • proktológia

Időpontfoglaló rendszerünkben kényelmesen ki tudod választani, hogy budai vagy pesti rendelőnkben szeretnéd-e igénybe venni szolgáltatásainkat.

Rendelőnk Pesten:
Körúti Orvosi Centrum
1137 Budapest,
Szenti István körút 24.
www.koc.hu

Meliora | Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.