Orrplasztika

Orrplasztika
Orr és környéke
Orrplasztika

Az orrplasztikai műtét során nemcsak az orr alakja, hanem a mérete is változtatható.

Az orr kisebbíthető vagy nagyobbítható, rövidíthető vagy hosszabbítható az arcformának és az igényeknek, elképzeléseknek megfelelően.

Az orrplasztika – a beavatkozás menete

A beavatkozást minden esetben orvosi konzultáció előzi meg, amelynek során plasztikai sebészünk tájékoztatást ad a lehetőségeket és az igényeket figyelembe véve a műtét menetéről és az elérhető eredményről. Az orrplasztika bonyolult beavatkozás, az orvos részéről pontos tervezést igényel. A műtéti tervet mindig személyre szabottan készítjük el. A többféle metszési lehetőség, illetve a deformitások megszüntetésére szolgáló technikák közül mindig a legcélravezetőbbet választjuk – azt, amelyik a leginkább szolgálja a kívánt eredmény elérését.

Hogyan történik a kezelés?

Az orrplasztika során többnyire az orrnyílásokon belül, a nyálkahártya felől, rejtetten végezzük a metszéseket, így külső hegnyom nem marad a beavatkozás után. Ezt zárt orrplasztikának nevezzük. Bizonyos esetekben azonban a külső metszés elengedhetetlen, ekkor az orrnyílásokat elválasztó bőr felületén ejtjük a bemetszést, ami idővel szinte teljesen észrevehetetlenné válik. Az orr formázható saját porc felhasználásával, implantátum behelyezésével, sőt szükség esetén volumenpótlás céljából feltöltőanyaggal, illetve sajátzsír-feltöltéssel is történhet a végső formázás.

Szükség esetén az orrplasztikával egyidejűleg orrsövényműtét is végezhető. Az orrplasztika Budapest belvárosában található rendelőnkben helyi érzéstelenítésben is fájdalommentesen elvégezhető, de általában altatásban történik az egynapos sebészet szabályainak megfelelően. Ekkor a műtét előtt laborvizsgálatokra és EKG-re, esetenként mellkasröntgenre is szükség van. A beavatkozás időtartama 1-2 óra.

Mennyi idő a felépülés?

A műtét végén a korábban általánosan használt tampon legtöbbször elkerülhető. A legtöbb esetben általában felszívódó, ún. matracöltést használunk, így a tampon és az annak eltávolításával járó kellemetlenséggel a páciensnek legtöbbször nem kell szembesülnie. A végső eredmény 6–8 hónap elteltével alakul ki. Az altatásban történő műtét után egy éjszaka benntartózkodás javasolt, a helyi érzéstelenítésben végzett beavatkozást követően néhány órás megfigyelés után lehet távozni klinikánkról.

Közvetlenül az orrplasztika után számítani kell szemkörnyéki duzzanat, esetenként kisebb bevérzés kialakulására, ami 10–14 nap alatt felszívódik. Két hét elteltével már biztosan munkába lehet állni.

Fontos az orvos utasításainak betartása, 2 hétig kerülendő mindenféle fizikai megerőltetés, 2 hónapig a szoláriumozás, a napozás és a szaunázás. Könnyebb testmozgás 3 hét, megerőltetőbb testedzés 6 hét elteltével végezhető.

A szövődmények esélye is igen csekély. A műtétet megelőző konzultáció során plasztikai sebészünk részletes tájékoztatást ad a beavatkozásról, valamint a kockázatokról.

Orrplasztika

  • Orrplasztika

Keress minket elérhetőségeink egyikén, látogass el hozzánk, vagy töltsd ki űrlapunkat és kollégánk hamarosan felveszi Veled a kapcsolatot!

Telefonszám*
Megjegyzés
Elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.

Kapcsolódó kezelések

Meliora by KOC

Látogass meg

1126 Budapest,
Királyhágó utca 2. II./2.

Kapcsolat

+36 30 565 4206
+36 1 785 9895
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Nyitvatartás

Hétfő–péntek:
09:00–20:00
Szombat / vasárnap: zárva

időpontfoglalás 1126 Budapest, Királyhágó utca 2. II./2. +36 1 785 9895

Meliora | Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.