Lézeres értágulat- és rosacea kezelés

Lézeres értágulat- és rosacea kezelés
Orr és környéke
Lézeres értágulat- és rosacea kezelés

Mik is azok az értágulatok, hogyan ismerhetők fel?

Az értágulatok sajnos sokak mindennapjainak részei. Enyhébb esetekben leginkább esztétikai panaszt okoznak, mely miatt így mindennapos szorongató érzést tapasztalhatnak a problémával küzdők.

Az értágulatok kialakulásának kiváltó oka nem teljesen egyértelmű. Több tényező hatására alakulhat ki, melyek közt elsősorban a genetikát említhetjük meg, de nagy mértékben hatással van rá életmódunk, a terhesség, a dohányzás, a hormonális változások és az életkorunk is sok egyéb más tényező mellett.

Az értágulat főként a nőket érinti. Nagyobb részben 40 és 60 év között alakul ki egyértelműen, de a fiatalabb 20-as és 30-as korosztály tagjai is egyre inkább érintettek lehetnek. A férfiaknál ritkábban fordul elő, akkor viszont sokszor súlyosabb formában.

A rosaceára az értágulatok is jellemzőek. Ez alatt az arc bőrét érintő krónikus, gyulladásos betegséget értjük, amely leginkább az arc középső területén jelenik meg – homlokon, orcákon, állon – vöröslő bőrpír formájában. Később értágulatok és gyulladt, gennyes pattanások is megjelenhetnek az arcon, mint tünetek. A bőr ezen betegsége látványos panaszokkal járhat, így az orvosi beavatkozás gyakran felmerül.

A rosacea kezelése történhet szájon keresztül adott gyógyszerekkel és helyi készítményekkel, de az értágulatokat azok nagysága alapján IPL-lel, azaz pulzáló fényterápiával, ill. lézerrel kezeljük. A lézeres kezelést a nagyobb, 1-2mm átmérőjű erek esetén szoktuk alkalmazni. A szükséges kezelések száma teljesen egyéni adottság függvénye, így a kezeléssorozat teljesen személyre szabott minden esetben.

lezeres-ertagulat-es-rosacea-kezeles-ipl

Az IPL -kezelés eredményeként

 • megszűnik az arcbőr pirossága,
 • eltűnnek a tágult erek,
 • a bőr egyenletesebb színű és jobb tónusú lesz,
 • az eljárásnak ránctalanító, rejuvenáló hatása is van.

Az eredmény már 4–6 héttel a kezelés után látható. Az optimális eredmény eléréséhez általában 2-5 kezelés szükséges.

Az értágulatok kezelésének lépései

 • A kezelendő felületet alaposan megtisztítjuk minden lehetséges szennyeződéstől.
 • A szemek védelme érdekében a páciens speciális szemvédőt kap.
 • Hűs, ultrahangos gélt kenünk fel a bőrre. Az érzékenyebb páciensek kérhetnek akár helyi érzéstelenítést is.
 • Az IPL kezelő kézi fejét megfelelő módon a bőrre kent gélre helyezzük, majd a korábban meghatározott optimális hatékonyságú, intenzív fényt végigvezetjük a bőrön. A fényenergia ilyenkor elnyelődik a vérerekben található hemoglobinban, az felhevül és a meleg hatására a megszűnő keringés következtében az ér megsemmisül. Mivel a bőr folyamatos hűtést kap, ezért nem kell tartani annak sérülésétől.
 • A kezelés után a gélt eltávolítjuk a kezelt területről, és jégzselével hűtjük a bőrfelszínt. Igény szerint nyugtató pakolást is alkalmazhatunk az érzékeny területen.
 • Fontos, hogy a kezelés után kíméljük a magunkat az erős napsugárzástól, továbbá a szolárium és a kozmetikai beavatkozások is ellenjavalltak a lézeres kezelést követő körülbelül négy hétben. Mindenképp használjunk fényvédő termékeket. Kellemetlenség esetén hűsítő készítmény és jegelés is alkalmazható.

Milyen eredményt várhatunk az IPL értágulat-kezeléstől?

Már egyetlen IPL-kezelés után csökken a kezelt területen lévő hajszálerek mennyisége. Két kezelés után a rosaceás bőr állapota nagy mértékben javul, piros, vérbő foltjai látványosan halványulnak. További kezelésekkel az eredmény még tovább javítható, fenntartó kezelésekkel pedig szinten tartható az elért állapot.       
A kollagén újraképződése egy viszonylag lassú folyamat, így a végleges eredmény kialakulásához az utolsó kezeléstől számítva körülbelül 3 hónap szükséges. A kezeléseket szükség szerint 4 hetente lehet megismételni, hogy a kialakult állapotot konzerválhassuk.

Miért érdemes ezt a kezelést választani?

Ez a kezeléstípus jelenleg az egyik legeredményesebb és legbiztonságosabb módja az értágulatoktól való megszabadulásnak. Gyors, nem jár altatással és pontosan azon a területen végezhető el célzottan, ahol a probléma fellelhető. A korrekció körülbelül 20-30 perces, természetesen mindez nagyban függ a kezelt terület méretétől. Gyógyulási idővel nem kell számolni, napi rutinunkhoz bátran visszatérhetünk rögtön a kezelés után. A kezelés nem jár veszélyekkel, mellékhatásokkal sem.
 

Lézeres értágulat- és rosacea kezelés

 • IPL-lel

 • Orr és környéke
  28 000 Ft
 • Orr és az arc két oldala
  38 000 Ft
 • Orr, arc két oldala, a homlok és az áll területe
  50 000 Ft
 • Orr, arc két oldala, homlok, áll, nyak és a dekoltázs területe
  70 000 Ft

 • Dióda lézerrel

 • Orr és környéke
  32 000 Ft
 • Orr és az arc két oldala
  43 000 Ft
 • Orr, arc két oldala, a homlok és az áll területe
  60 000 Ft
 • Nyak és dekoltázs területe
  45 000 Ft
 • Orr, arc két oldala, homlok, áll, nyak és a dekoltázs területe
  85 000 Ft
 • Egyeb testtájak
  35 000 Forinttól

Keress minket elérhetőségeink egyikén, látogass el hozzánk, vagy töltsd ki űrlapunkat és kollégánk hamarosan felveszi Veled a kapcsolatot!

Telefonszám*
Megjegyzés
Elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.

Kapcsolódó kezelések

Meliora by KOC

Látogass meg

1126 Budapest,
Királyhágó utca 2. II./2.

Kapcsolat

+36 30 565 4206
+36 1 785 9895
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Nyitvatartás

Hétfő–péntek:
09:00–20:00
Szombat / vasárnap: zárva

időpontfoglalás 1126 Budapest, Királyhágó utca 2. II./2. +36 1 785 9895

Meliora | Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.