IDŐPONTFOGLALÁS

Bőrgyógyászati konzultáció

Bőrgyógyászati konzultáció
Bőrgyógyászat

Bőrünk a legnagyobb szervünk, ami a szabad bőrfelületeknek köszönhetően folyamatosan különböző környezeti hatásoknak és számos kórokozónak van kitéve. Bőrünk testünk első védelmi vonala, amely 3 részből áll: a bőralja, az irha és a legfelső réteg a hám. Az irhában zajlik a bőr mechanikai védelme, itt található a szőrtüszők és a faggyúmirigyek. A bőraljának az egyik legfontosabb feladata a hőszigetelés, ez a réteg főleg zsírszövetekből áll. Bőrünk állapota hűen tükrözi az egészségügyi állapotunkat is. Sokan nem tudják, de a legtöbb bőrgyógyászati tünet a szervezet belső megbetegedéseire utal. Többek között ezért is ajánlott a rendszeres bőrgyógyászati konzultáció. Az orvosi centrumunkban működő bőrgyógyászat kiváló, a munkájukban elismert szakorvosokból áll.

A bőrgyógyászati konzultáció célja:

A bőrgyógyászati konzultáció célja, hogy az egyes bőrproblémákat feltérképezze, az elváltozásokat megvizsgálja, illetve az anyajegyeket részletesen ellenőrizze. A vizsgálat során kiváló, tapasztalt dermatológus szakorvosaink várják a pácienseket. A különböző bőrelváltozások sok esetben komoly belső szervi, akár daganatos betegségekre is utalhatnak, ezért különösen fontos, hogy komolyan vegyük őket. A fél éves-éves bőrgyógyászati konzultáció panaszmentesség esetén is javasolt, az anyajegyek átvizsgálása céljából. A rendszeres vizsgálatnak köszönhetően könnyen felfedezhetők az esetleges változások.

A vizsgálat menete:

A konzultációs vizsgálatok, mint minden szakterületen, a bőrgyógyászaton is az anamnézis (kórelőzmény) felvételével kezdődnek. Fontos a korábbi bőrbetegségek feltárása és a családban előforduló megbetegedések, esetleges öröklődő bőrbetegségek ellenőrzése. Ezt követően történik meg az elváltozott bőrfelület, a konkrét panasz megvizsgálása. A szakorvos először szabad szemmel, ha szükséges, akkor dermatoszkóp (bőrmikroszkóp) segítségével vizsgálja át a területet.
Az anyajegy szűrés esetén fontos a teljes test átvizsgálása, minden egyes anyajegy külön-külön történő szemrevételezése. Ezért szükséges az esetlegesen nem jól látható, rejtett helyen elhelyezkedő anyajegyek felfedése is.
A vizsgálat után, a bőrgyógyász szakorvos felállítja a diagnózist, javaslatot tesz a további kezelésre, szükség esetén pedig további vizsgálatot javasol. A szakorvossal egyeztetett időt követően feltétlenül ajánlott egy bőrgyógyászati kontroll vizsgálaton történő részvétel.

A leggyakoribb panaszok, mellyel a bőrgyógyászat foglalkozik:

  • anyajegy szűrővizsgálat: Nagyon fontos az önvizsgálat! Rendszeresen ellenőrizd anyajegyeidet, figyelj az apróbb változásokra, hogy minél előbb észrevedd az eltéréseket. Fontos az éves vagy fél éves szűrővizsgálat, ahol a bőrgyógyász egyesével nézi át az anyajegyeket, így időről időre tökéletesen nyomon követhetőek legyenek az esetleges elváltozások. Azonnal fordulj szakorvoshoz, ha az anyajegy érintésre érzékeny, fáj, hámlik, viszket, megváltozik formája, színe, szimmetriája vagy esetleg vérzik. Ne feledd, a bőrrák vezető helyet foglal el a rosszindulatú daganatos megbetegedések rangsorában. Az időben felismert betegség azonban életet is menthet!
  • gombás, vírusos vagy bakteriális eredetű megbetegedések, szemölcsök: Ezek nagyon gyakori fertőzések, melyek megjelenhetnek a bőrön, de akár a körmön is. Mivel folyamatosan zárt, műszálas ruhákat viselünk, amely kedvez a gombák szaporodásának, így ez a fajta fertőzés gyakran kellemetlen tüneteket okoz és komoly egészségügyi panaszokhoz is vezethet. A vashiány, az elhízás, a cukorbetegség vagy a a túlzott antibiotikum szedés is elősegítheti a gombák szaporodását. A fertőzés a bőrgyógyászati kezeléssel teljesen gyógyítható, így a panaszok megjelenésekor érdemes azonnal szakorvoshoz fordulni.
  • akné, pattanás: Az akné, azaz a pattanás a faggyúmirigyek gyulladása, mely legtöbbször az arcon, a háton és a vállon jelentkezik, ahol intenzívebb a faggyútermelés. Fontos, hogy a pattanások kezelése során szakorvosaink először a kiváltó okot keresik. Sokszor ezt nem lehet megtalálni. Ennek ellenére is javasolnak kezelést, hiszen azokat a pattanásokat, melyek heggel gyógyulnak, később nagyon nehéz kezelni. Bőrgyógyász szakorvosaink minden esetben személyre szabott kezelési módokat javasolnak a bőrtípus, az életmód, és a tünetek fényében.
  • krónikus bőrbetegségek (ekcéma, pikkelysömör): Az ekcéma az egyik leggyakoribb bőrbetegség. Jellemzően vörös, gyulladt, hámló foltok formájában jelentkezik a bőrön. Erős viszketéssel járhat és megkeserítheti a páciens életét. A pikkelysömör előfordulása szintén gyakori, a nőket és férfiakat egyaránt érintő bőrbetegség. A betegség kialakulásában általában veleszületett hajlam játszik szerepet, de ez önmagában nem elég a pikkelysömör kialakulásához, ahhoz a hajlamot megjelenítő külső környezeti faktorok hatása is szükséges. Habár a betegség jelenleg még nem gyógyítható, de tünetmentesíthető, így mindenképp érdemes szakemberhez fordulni.
  • allergológiai vizsgálat: A bőrgyógyászati allergia vizsgálat során ellenőrzött, gyakran előforduló allergénekkel átitatott tapaszokat helyez fel a szakorvos a páciens bőrére és a 20., 40., percben, majd 2.3. 5.7. napon vizsgálja a bőrreakciót. Így az orvos komplett képet kap a felmerülő érzékenyítő anyagokról. Ezzel a teszttel olyan allergének is kimutathatók, mint a kozmetikai illatanyagok, a gyógyszerek, a fémek vagy a festékanyagok.

Hogyan érkezz a vizsgálatra?

A bőrgyógyászati konzultációra minden esetben tiszta bőrrel, körmökkel és hajjal gyere. Amennyiben panaszod, bőrelváltozásod van, fontos, hogy azt a konzultációt megelőző néhány órában semmilyen anyaggal, gyógyszerrel, krémmel ne kezeld, hogy a szakorvos a valós állapotában lássa a bőrelváltozást. A bőrgyógyászati konzultáció teljesen fájdalommentes. Amennyiben esetleges növedékek eltávolítása szükséges, az minden esetben érzéstelenítéssel történik. 
 

Bőrgyógyászati konzultáció

Szakorvosi vizsgálat és konzultáció
34.000 Ft
Vezető szakorvosi vizsgálat és konzultáció
36.000 Ft
Gyerek szakorvosi vizsgálat és konzultáció
26.000 Ft
Online konzultáció
19.800 Ft
Online kontroll
13.000 Ft

Keress minket elérhetőségeink egyikén, látogass el hozzánk, vagy töltsd ki űrlapunkat és kollégánk hamarosan felveszi Veled a kapcsolatot!

Telefonszám*
Megjegyzés
Elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.

Kapcsolódó kezelések

Meliora by KOC

BUDA

(Meliora by KOC)

Látogass meg

1126 Budapest,
Királyhágó utca 2. II./2.

Nyitvatartás

Hétfő–péntek:
09:00–20:00
Szombat / vasárnap: zárva

PEST

(Körúti Orvosi Centrum)

Látogass meg

1137 Budapest,
Szent István körút 24.

Nyitvatartás

Hétfő–péntek:
09:00–20:00
Szombat:
06:00-13:00
Vasárnap:
zárva

ÚJ SZOLGÁLTATÁSOK!

A Melioraban, a KOC budai rendelőjében, a bőrgyógyászaton túl már egyre több szakorvosi szolgáltatás is elérhető.

  • gyermekbőrgyógyászat
  • sebészet (anyajegy- és képleteltávolítások)
  • érsebészet (visszér és seprűvéna kezelés)
  • proktológia

Időpontfoglaló rendszerünkben kényelmesen ki tudod választani, hogy budai vagy pesti rendelőnkben szeretnéd-e igénybe venni szolgáltatásainkat.

Rendelőnk Pesten:
Körúti Orvosi Centrum
1137 Budapest,
Szenti István körút 24.
www.koc.hu

Meliora | Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.