A szem alatti karikák eltüntetése

A szem alatti karikák eltüntetése

A leggondosabban ápolt bőrön is idővel láthatók az öregedés jelei, ezek közé tartoznak a szem alatti táskák és karikák is. A szem környéki vékony bőr a kor előrehaladtával könnyen veszít rugalmasságából, kevesebb zsír és kollagén támogatja itt a szöveteket, láthatóvá válnak a finomabb erek, melyek fáradtabb és sötétebb hatást kölcsönöznek a szemkörnyéknek.

A kor mellett számos más ok is állhat a probléma hátterében. Elsősorban a  genetikai hajlam, de a túlzásba vitt napozás, a pigmentációs eltérések, az allergiás reakciók és persze az egyszerű, hétköznapi fáradtság is szerepel a vezető okok között. Számos módszerrel enyhíthetjük házilag is a karikás vagy éppen ödémás szemkörnyék problémáit, de persze mindenkinél más praktika válik be.

Házi praktikák és kezelések

szem alatti karikák eltüntetésének első számú gyógymódja az elegendő alvás, hiszen a fáradtság nyomai nagyon látványosan jelennek meg a szem körüli területeken. Ha ügyelünk továbbá arra, hogy a fejünk alvás közben magasabban legyen, sokat tehetünk a szem alatti duzzanatok megelőzéséért. A tüneti kezelésre hasznos lehet egy tízperces, hideg borogatás is, ami segíti az erek összehúzódását, mely révén kevésbé tűnik sötétnek a kritikus terület. Egy szelet jól lehűtött uborka is jót tehet a bőrnek, kisimulnak az apróbb ráncok, a duzzanatok pedig csökkennek. Hasonló hatással bír továbbá a kiáztatott, majd lehűtött koffein tartalmú teafilter is.

szem-alatti-karikak-eltuntetese-mandula-olaj

A szemkörnyékápoló krémekben a hidratáló és tápláló hatóanyagok mellett, mint a retinol, a hialuronsav vagy vitaminok, gyakran szerepel a koffein is, ami  a mikrocirkulációt segíti az adott területen. Sokaknál beválik a mandulaolaj és az E-vitamin kombinációja, éjszakára a bőrre kenve sokat szépíthet a szemkörnyék állapotán.
A fényvédelem is kiemelten fontos, amit a megfelelő faktorszámú krémekkel érhetünk el.

A szem alatti karikák átmeneti korrekciójában a jó smink aranyat ér, egy kiváló korrektor szépen elfedi a szem alatti sötét karikákat.
Bizonyos esetekben a bőrgyógyász javasolhat receptre kapható bőrvilágosító krémet, ezek különböző koncentrációjú savakkal érik el a világosító hatást, akár otthoni vagy orvosesztétikai beavatkozás keretében. A szem körüli sötétebb pigmentáció kezelésére alkalmas lehet lézeres terápia és az IPL is.

Amennyiben nem rövid távú tüneti kezelésre vágyunk és nem csak átmenetileg, néhány órára szeretnénk megszabadulni a szem alatti sötét karikáktól, mindenképpen érdemes orvoshoz fordulni. A megfelelő orvosesztétikai eljárással a szem alatti karikák és táskák gyönyörűen javíthatók, ráadásul a kezelés eredményét hosszú ideig élvezhetjük.

Szem alatti karikák feltöltése hyaluronsavval

szem-alatti-karikak-eltuntetese

A szem alatti karikák kezelésére a hyaluronsavas feltöltés egyre népszerűbb megoldás. A vízmegtartó képességéről híres hyaluronsav a szervezetben is megtalálható, ezért allergiás reakciótól ritkán kell tartanunk. A töltőanyagot a kezelés során vékony tűvel vagy kanüllel juttatják a bőr alatti zsírszövetbe, ami szépen feltölti a mélyebb területet, és kisimulnak tőle a finomabb ráncok is.

Fontos kihangsúlyozni, hogy az eljárás nem műtét, hanem csak egy ambuláns beavatkozás, amit minden esetben orvos végez. És bár ennek a szépészeti beavatkozásnak a hatása is csak átmeneti, maximum egy, másfél évig tart, mégis ennek van a leghosszabb hatása minden megoldás közül. Hiszen erre az időre fiatalosabb külsőt, frissebb tekintetet garantál. A kezelés előtt a szakember dönti el, hogy alkalmas-e a szem alatt lévő területünk a töltésére, illetve melyik típusú hyaluronsavas töltőanyagra van szükségünk.

A kezelés során először fertőtlenítik a szem alatti területet. Nem szükséges helyi érzéstelenítő használata, hiszen a legtöbb készítmény már valamennyi érzéstelenítőszert is tartalmaz. Majd tompa végű kanüllel a bőr alatti szövetekbe juttatják a töltőanyagot.

A szövődmények lehetnek: bőrpír, duzzanat, apró bevérzések- két-három nap alatt elmúlnak. Ha bármilyen rendellenességet tapasztalunk (pl. duzzanat, csomók), akkor fontos, hogy a saját kezelőorvoshoz menjünk vissza, mert ő tudja, milyen feltöltőanyagot használt és ő tudja a legjobban korrigálni a szövődményeket. Fontos, hogy olyan szakemberhez forduljunk, aki a szövődményeket is el tudja látni.
 
Az eredmény azonnal látható, a szem alatti terület látványosan teltebb lesz, ugyanakkor egy-két ismétlés is szükséges lehet a végső eredmény eléréséhez. 
 
A Melioraban most te is kipróbálhatod, milyen eredményes a hyaluronsavas feltöltés a szem alatti karikák ellen!

Meliora by KOC

Látogass meg

1126 Budapest,
Királyhágó utca 2. II./2.

Kapcsolat

+36 30 565 4206
+36 1 785 9895
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Nyitvatartás

Hétfő–péntek:
09:00–20:00
Szombat / vasárnap: zárva

időpontfoglalás 1126 Budapest, Királyhágó utca 2. II./2. +36 1 785 9895 English (United Kingdom)

Meliora | Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.